تصفيه و انحلال شركت با مسئوليت محدود
شركت با مسئوليت محدود از رايج ترين شركت هاي بازرگاني در كشور ما مي باشد كه عمدتاَ بين اعضاي يك خانواده يا افراد فاميل و يا دوستان و آشنايان تشكيل مي گردد. ثبت شركت به موجب ماده 94 قانون تجارت،شركت با مسئوليت محدود شركتي است كه بين دو يا چند نفر براي امور تجارتي تشكيل شده و هر يك از شركا بدون اينكه سرمايه به سهام و يا قطعات سهام تقسيم شده باشد فقط تا ميزان سرمايه خود در شركت مسئول قروض و تعهدات شركت مي باشد.
طبق ماده 100 هر شركت با مسئوليت محدود كه بر خلاف مواد 96 و 97 (پرداخت سرمايه نقدي و تقويم سرمايه غير نقدي شركاء) تشكيل شده باشد باطل و از درجه اعتبار ساقط است ليكن شركاء در مقابل اشخاص ثالث حق استناد به اين بطلان را ندارند.
شركت با مسئوليت محدود، مانند شركت هاي ديگر، در صورت وجود مواردي كه در ادامه ذكر خواهد شد منحل مي شود.انحلال شركت با مسئوليت محدود ممكن است يا بنا به علل عام انحلال شركت ها باشد يا بنا به عللي كه خاص اين نوع شركت است.
طبق ماده 114 ق.ت عوامل انحلال شركت با مسئوليت محدود عبارتند از:
1-انقضاي مهلت تعيين شده در اساسنامه براي مدت فعاليت شركت
2-وقتي ماموريت شركت خاتمه يافته و يا تحقق ماموريت شركت غير ممكن شده باشد.
3-ورشكستگي شركت
4-اتخاذ تصميم سهامداراني كه بيش از نصف سرمايه شركت را در اختيار دارند.
5-در صورت تقاضاي انحلال يكي از شركاء در زماني كه سرمايه شركت بدليل زيان هاي پي در پي به نصف و يا كمتر از نصف سرمايه اوليه كاهش يابد.
6-در صورت فوت يكي از شركاء بنا به تجويز اساسنامه.
مدارك مورد نياز انحلال شركت با مسئوليت محدود جهت تقديم به اداره كل ثبت شركت ها و موسسات غير تجاري:
1.اصل صورتجلسه انحلال شركت
2.آخرين روزنامه رسمي شركت
3.فتوكپي شناسنامه مدير تصفيه در صورتي كه خارج از شركاء انتخاب شده باشد.
4.ارائه مستند داير بر ارسال دعوت نامه چنانچه مجمع عمومي فوق العاده با حد نصاب اكثريت تشكيل شده باشد.
نمونه صورتجلسه انحلال شركت با مسئوليت محدود
نام شركت............................................
شماره ثبت:.........................................
سرمايه ثبت شده:.................................
مجمع عمومي فوق العاده شركت ................ با مسئوليت محدود در ساعت....................روز ........................مورخه .......................در محل شركت با حضور (اكثريت شركاء/كليه شركاء) تشكيل و نسبت به انحلال شركت اتخاذ تصميم شد.
1.در خصوص انحلال شركت بحث و بررسي به عمل آمد و انهايه مقرر گرديد كه شركت منحل شود.
2.آقاي/خانم...............................به آدرس.............................به سمت مدير تصفيه انتخاب و مدير تصفيه ضمن اعلام قبولي سمت،اقرار به دريافت كليه اسناد،مدارك و دفاتر و دارايي هاي شركت مي نمايد.
3.آقاي/خانم.....................(احدي از شركا مدير تصفيه،وكيل رسمي شركت) وكالت داده مي شود كه ضمن مراجعه به اداره ثبت شركت ها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت هزينه هاي قانوني و امضاي ذيل دفاتر ثبت اقدام كند.نام و نام خانوادگي شريك:
ميزان سهم الشركه:
امضاء
تصفيه شركت مسئوليت محدود:
بعد از انحلال شركت،امر تصفيه آن آغاز مي گردد.عمليات تصفيه شامل مراحل زير خواهد بود:
-وصول مطالبات شركت
-نقد كردن دارايي شركت
-پرداخت ديون شركت
-تقسيم دارايي باقيمانده شركت بين شركاء
تصفيه شركت با مسئوليت محدود به موجب ماده 213 ق.ت به عهده مديران شركت مي باشد؛ مگر اينكه اساسنامه يا اكثريت مجمع عمومي شركت ترتيب ديگري مقرر داشته باشد.
وظايف مدير يا مديران تصفيه:
مديران شركت كه براي تصفيه تعيين مي شوند، مكلفند اسامي خود را به اداره ثبت شركت ها اعلام نمايند (ماده 205 ق.ت) مدير تصفيه در حكم وكيل شركاء بوده و حتي مدير مزبور مي تواند از طريق دادگاه انتخاب گردد.
رسيدگي به حساب هاي شركت و تنظيم ترازنامه و حساب سود و زيان به هنگام انحلال آن، اجراي تعهدات شركت، وصول مطالبات و نقد كردن دارايي شركت و پرداخت ديون شركت و تقسيم دارايي باقيمانده بين شركاء از وظايف مدير يا مديران تصفيه مي باشد.
مسئوليت مدني و جزايي مديران تصفيه:
اگر مديران تصفيه از مقررات قانوني و يا اساسنامه تخلف نمايند و از اين تخلف به اشخاص ذي نفع ضرر و زياني وارد گردد،متضرر مي تواند پس از اثبات تقصير فاعل زيان و رابطه سببيت بين فعل زيان آور و ضرر وارده جبران خسارت وارده را مطالبه نمايد.
از نظر جزايي در صورتي كه مديران تصفيه بر خلاف قوانين عام، مرتكب جرايمي از قبيل خيانت در امانت، كلاهبرداري و غيره مي شوند، طبق مقررات پيش بيني شده تعقيب و مجازات خواهند شد.
برچسب: ،
ادامه مطلب