asemanaabi asemanaabi .

asemanaabi

تصفيه و انحلال شركت با مسئوليت محدود

شركت با مسئوليت محدود از رايج ترين شركت هاي بازرگاني در كشور ما مي باشد كه عمدتاَ بين اعضاي يك خانواده يا افراد فاميل و يا دوستان و آشنايان تشكيل مي گردد. ثبت شركت به موجب ماده 94 قانون تجارت،شركت با مسئوليت محدود شركتي است كه بين دو يا چند نفر براي امور تجارتي تشكيل شده و هر يك از شركا بدون اينكه سرمايه به سهام و يا قطعات سهام تقسيم شده باشد فقط تا ميزان سرمايه خود در شركت مسئول قروض و تعهدات شركت مي باشد.

 طبق ماده 100 هر شركت با مسئوليت محدود كه بر خلاف مواد 96 و 97 (پرداخت سرمايه نقدي و تقويم سرمايه غير نقدي شركاء) تشكيل شده باشد باطل و از درجه اعتبار ساقط است ليكن شركاء در مقابل اشخاص ثالث حق استناد به اين بطلان را ندارند.

شركت با مسئوليت محدود، مانند شركت هاي ديگر، در صورت وجود مواردي كه در ادامه ذكر خواهد شد منحل مي شود.انحلال شركت با مسئوليت محدود ممكن است يا بنا به علل عام انحلال شركت ها باشد يا بنا به عللي كه خاص اين نوع شركت است.

طبق ماده 114 ق.ت عوامل انحلال شركت با مسئوليت محدود عبارتند از:

1-انقضاي مهلت تعيين شده در اساسنامه براي مدت فعاليت شركت
2-وقتي ماموريت شركت خاتمه يافته و يا تحقق ماموريت شركت غير ممكن شده باشد.
3-ورشكستگي شركت
4-اتخاذ تصميم سهامداراني كه بيش از نصف سرمايه شركت را در اختيار دارند.
5-در صورت تقاضاي انحلال يكي از شركاء در زماني كه سرمايه شركت بدليل زيان هاي پي در پي به نصف و يا كمتر از نصف سرمايه اوليه كاهش يابد.
6-در صورت فوت يكي از شركاء بنا به تجويز اساسنامه.

مدارك مورد نياز انحلال شركت با مسئوليت محدود جهت تقديم به اداره كل ثبت شركت ها و موسسات غير تجاري:

1.اصل صورتجلسه انحلال شركت
2.آخرين روزنامه رسمي شركت
3.فتوكپي شناسنامه مدير تصفيه در صورتي كه خارج از شركاء انتخاب شده باشد.
4.ارائه مستند داير بر ارسال دعوت نامه چنانچه مجمع عمومي فوق العاده با حد نصاب اكثريت تشكيل شده باشد.

نمونه صورتجلسه انحلال شركت با مسئوليت محدود
نام شركت............................................
شماره ثبت:.........................................
سرمايه ثبت شده:.................................
مجمع عمومي فوق العاده شركت ................ با مسئوليت محدود در ساعت....................روز ........................مورخه .......................در محل شركت با حضور (اكثريت شركاء/كليه شركاء) تشكيل و نسبت به انحلال شركت اتخاذ تصميم شد.
1.در خصوص انحلال شركت بحث و بررسي به عمل آمد و انهايه مقرر گرديد كه شركت منحل شود.
2.آقاي/خانم...............................به آدرس.............................به سمت مدير تصفيه انتخاب و مدير تصفيه ضمن اعلام قبولي سمت،اقرار به دريافت كليه اسناد،مدارك و دفاتر و دارايي هاي شركت مي نمايد.
3.آقاي/خانم.....................(احدي از شركا مدير تصفيه،وكيل رسمي شركت) وكالت داده مي شود كه ضمن مراجعه به اداره ثبت شركت ها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت هزينه هاي قانوني و امضاي ذيل دفاتر ثبت اقدام كند.نام و نام خانوادگي شريك:
ميزان سهم الشركه:
امضاء

تصفيه شركت مسئوليت محدود:

بعد از انحلال شركت،امر تصفيه آن آغاز مي گردد.عمليات تصفيه شامل مراحل زير خواهد بود:
-وصول مطالبات شركت
-نقد كردن دارايي شركت
-پرداخت ديون شركت
-تقسيم دارايي باقيمانده شركت بين شركاء
تصفيه شركت با مسئوليت محدود به موجب ماده 213 ق.ت به عهده مديران شركت مي باشد؛ مگر اينكه اساسنامه يا اكثريت مجمع عمومي شركت ترتيب ديگري مقرر داشته باشد.

وظايف مدير يا مديران تصفيه:
مديران شركت كه براي تصفيه تعيين مي شوند، مكلفند اسامي خود را به اداره ثبت شركت ها اعلام نمايند (ماده 205 ق.ت) مدير تصفيه در حكم وكيل شركاء بوده و حتي مدير مزبور مي تواند از طريق دادگاه انتخاب گردد.
رسيدگي به حساب هاي شركت و تنظيم ترازنامه و حساب سود و زيان به هنگام انحلال آن، اجراي تعهدات شركت، وصول مطالبات و نقد كردن دارايي شركت و پرداخت ديون شركت و تقسيم دارايي باقيمانده بين شركاء از وظايف مدير يا مديران تصفيه مي باشد.

مسئوليت مدني و جزايي مديران تصفيه:
اگر مديران تصفيه از مقررات قانوني و يا اساسنامه تخلف نمايند و از اين تخلف به اشخاص ذي نفع ضرر و زياني وارد گردد،متضرر مي تواند پس از اثبات تقصير فاعل زيان و رابطه سببيت بين فعل زيان آور و ضرر وارده جبران خسارت وارده را مطالبه نمايد.
از نظر جزايي در صورتي كه مديران تصفيه بر خلاف قوانين عام، مرتكب جرايمي از قبيل خيانت در امانت، كلاهبرداري و غيره مي شوند، طبق مقررات پيش بيني شده تعقيب و مجازات خواهند شد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ساعت: ۰۷:۴۷:۴۳ توسط:fatemeh موضوع:

ثبت شعبه يا شعب شركت با تابعيت ايراني

شركت بنا به تجويز اساسنامه مي تواند نسبت به ايجاد شعبه يا شعبات مختلف در داخل يا خارج از كشور اقدام نمايد. گرفتن كارت بازرگاني فوري  لذا، شركت ممكن است شعبه يا شعبه هايي داشته باشد. شعبه شركت اگر در زمان تاسيس شركت ايجاد شده باشد، در اساسنامه قيد مي شود و اگر بعداً ايجاد گردد، تغيير در اساسنامه محسوب شده و بايد به تصويب مجمع عمومي فوق العاده شركت برسد و به مرجع ثبت شركت اعلام شود تا پس از ثبت براي اطلاع عموم آگهي گردد. لذا ممكن است در اساسنامه شركت، به هيات مديره اجازه داده شود كه عندالاقتضاء به ايجاد شعبه يا شعباتي اقدام نمايد.

مركز اصلي شركت كه در اساسنامه مشخص مي شود محل استقرار دفتر مركزي شركت و محل اداره و استقرار مديران و بازرسان و نيز محل تشكيل اجلاس مجامع عمومي است. به عبارت ديگر اقامتگاه قانوني شركت، آدرس رسمي و محل دريافت ابلاغ ها و اسناد رسمي بعنوان مركز اصلي شركت محسوب مي شود.

در مواد 35 تا  38 قانون آيين دادرسي مدني مصوب 1318 كه به مركز اصلي و شعب شركت راجع است نقل مي شود: "دعوي راجع به ورشكستگي شركت هاي بازرگاني كه مركز اصلي آن در ايران است بايد در مركز اصلي شركت اقامه شود." دعاوي مربوط به اصل شركت و دعاوي بين شركت و شركاء و همچنين دعاوي اشخاص خارج بر شركت، مادام كه شركت باقي است و در صورت برچيدگي، تا وقتي كه تصفيه امور شركت در جريان است، در مركز اصلي شركت اقامه مي شود.

در دعاوي ناشي از تعهدات شركت در مقابل اشخاص خارج، اشخاص مي تواند دعاوي خود را در محلي كه تعهد در آنجا واقع شده يا محلي كه كالا بايد در آنجا تسليم گردد يا جايي كه پول بايد پرداخته شود اقامه نمايند. اگر شركت داراي شعب متعدد در جاهاي مختلف باشد دعاوي ناشي از تعهدات هر شعبه يا اشخاص خارج بايد در دادگاه محلي كه شعبه معامله در آن واقع است اقامه شود. مگر آنكه شعبه نام برده برچيده شده باشد كه در اين صورت دعاوي نام برده نيز در مركز اصلي شركت اقامه خواهد شد.

مدارك مورد نياز جهت ثبت شعبه داخلي در شركت هاي سهامي عبارتست از:

1-ارائه اصل صورتجلسه مجمع عمومي فوق العاده با امضاء هيات رئيسه ضروري است.
2-ارائه ليست حاضرين در مجمع
3-ارائه برگ نمايندگي نمايندگان اشخاص حقوقي (چنانچه سهامداران شركت اشخاص حقوقي باشند)
4-ارائه اصل آگهي دعوت چنانچه مجمع مذكور با حضور اكثريت سهامداران تشكيل شده باشد.
5-ارائه مجوز از مراجع ذيصلاح در صورت لزوم

نمونه صورتجلسه مجمع عمومي فوق العاده در خصوص تاسيس شعبه موسسه

بسمه تعالي
نام موسسه:..........................
شماره ثبت  موسسه.................
سرمايه ثبت شده موسسه.........................
شناسه ملي..........................................
مجمع عمومي فوق العاده موسسه.......................ثبت شده به شماره......................مورخ......................با حضور اكثريت/كليه شركا در محل قانوني موسسه تشكيل شد.
1-خانم/آقاي.........................داراي مبلغ.....................ريال سهم الشركه
2-خانم/آقاي......................داراي مبلغ......................ريال سهم الشركه
3-خانم/آقاي....................داراي مبلغ..........................ريال سهم الشركه
دستور جلسه:تاسيس شعبه در شهرستان.....................................
موضوع:تاسيس شعبه در شهرستان..........................................
موضوع:تاسيس شعبه در شهرستان...............مورد بحث و بررسي واقع و به لحاظ ضرورت امر مورد تصويب واقع شد.
خانم/آقاي..........................به شماره ملي.......................فرزند..........................متولد ............شماره شناسنامه.........................
بعنوان مدير شعبه تعيين و آدرس شعبه عبارتست از.....................خيابان....................كوچه.......................پلاك..............كد پستي..........................
به خانم/آقاي................................ (احدي از شركاء يا مديران يا وكيل رسمي موسسه) وكالت داده مي شود كه ضمن مراجعه به اداره ثبت شركت ها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت حق الثبت و امضاء ذيل دفاتر ثبت اقدام نمايد.
امضاء كليه شركاء

چند نكته قابل ذكر است:
-ارائه اصل صورتجلسه مجمع عمومي فوق العاده با امضاي هيات رئيسه ذيل مجمع ضروري است.
-كليه صورتجلسات مي بايست روي سربرگ شخصيت حقوقي پس از امضاء اشخاص ذي صلاح در سه نسخه و ظرف مدت سه روز از طريق اداره پست ارسال گردد.
-چنانچه مجمع مزبور دو نوبتي باشد ارائه صورتجلسه منفي نوبت اول و اصل آگهي دعوت نوبت اول و دوم الزامي است.

نمونه صورتجلسه تاسيس شعبه در شركت هاي با مسئوليت محدود

بسمه تعالي
نام شركت.....................شماره ثبت........................و شناسه ملي...............سرمايه ثبت شده...............ريال در تاريخ..............ساعت....................مجمع عمومي فوق العاده شركت با حضور..................كليه شركا/اكثريت شركا در محل قانوني شركت تشكيل و نسبت تاسيس شعبه بشرح ذيل اتخاذ تصميم شد.
نام شركا
ميزان سهم الشركه
1-خانم/آقاي......................داراي.................ريال سهم الشركه
2-خانم/آقاي.....................داراي..................ريال سهم الشركه
3-خانم/آقاي....................داراي..................ريال سهم الشركه
ضرورت تاسيس شعبه در شهرستان ....................مورد بحث و بررسي قرار گرفت در نتيجه مقررضمن مراجعه به اداره ثبت شركت ها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت حق النسب و امضاء ذيل دفتر ثبت اقدام نمايد.
1-خانم/آقاي............................امضاء
2-خانم/آقاي...........................امضاء
3-خانم/آقاي...........................امضاء

همان طور كه گفتيم، شعبه ي شركت نيز همانند شركت اصلي بايد در اداره ثبت شركت ها ثبت شده و در روزنامه رسمي آگهي گردد تا بتواند به طور قانوني فعاليت هاي خود را آغاز كند. بدين منظور، متقاضي مي بايست يك نسخه از صورتجلسه فرم انتقالي و اساسنامه و تقاضانامه و فتوكپي شناسنامه مدير شعبه را جهت ارسال به اداره ثبت شهرستاني كه شعبه در آنجا تاسيس مي شود به همراه ساير مدارك به اداره ثبت شركت ها ارسال نمايد و پس از گذشت زمان مقرر جهت انجام ساير تشريفات به اداره ثبت شهرستان مربوطه مراجعه كند.

بعد از پذيرش مدارك، مسئول اداره، دستور ثبت در دفتر انديكاتور ثبت شركت ها را صادر نموده  و مشخصات در دفتر تاسيس شعبه شركت ثبت مي شود و پيش نويس آگهي تاسيس شعبه، جهت تحرير به اتاق تايپ ارسال مي گردد تا در يكي از روزنامه هاي كثيرالانتشار درج شود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ فروردين ۱۴۰۳ساعت: ۱۱:۳۰:۴۳ توسط:fatemeh موضوع:

تصفيه امور شركت سهامي و اعلام آن به مرجع ثبت شركت

پس از انحلال شركت سهامي، امور آن بايد تصفيه شود.ثبت شركتها  تصفيه امور شركت سهامي طبق مقررات لايحه اصلاح قانون تجارت (مواد 204 تا 231) انجام مي گيرد. مگر در مورد ورشكستگي كه تابع مقررات مربوط به ورشكستگي مي باشد.

 تصفيه چيست؟

تصفيه عبارت است از:

  • خاتمه دادن به كارهاي جاري شركت
  • اجراي تعهدات شركت
  • وصول مطالبات شركت
  • انجام معاملات شركت
  • انجام معاملات جديد، هر گاه براي اجراي تعهدات شركت لازم باشد.
  • پرداخت بدهي هاي شركت و تقسيم دارايي آن (براي عمل به اين دو مورد،لازم است كه دارايي شركت نقد گردد).

شخصيت حقوقي شركت در حال تصفيه:

شركت سهامي به محض انحلال، در حال تصفيه محسوب مي شود. تا خاتمه امر تصفيه، شخصيت حقوقي شركت جهت انجام امور مربوط به تصفيه، باقي خواهد ماند. در دنبال نام شركت، همه جا عبارت "در حال تصفيه" ذكر شود و نام مدير يا مديران تصفيه در كليه اوراق و آگهي هاي مربوط به شركت قيد گردد.

مديران تصفيه

امر تصفيه با مديران شركت است، مگر آنكه اساسنامه شركت يا مجمع عمومي فوق العاده كه رأي به انحلال شركت مي دهد، ترتيب ديگري مقرر داشته باشد. در مواردي كه انحلال شركت به موجب حكم دادگاه صورت مي گيرد، مدير يا مديران تصفيه را دادگاه ضمن صدور حكم انحلال، تعيين خواهد كرد. در صورتي كه به هر علت مدير تصفيه تعيين نشده باشد يا تعيين شده ولي به وظايف خود عمل نكند،هر ذي نفع حق دارد تعيين مدير تصفيه را از دادگاه درخواست كند.

بدين ترتيب مي توان گفت كه مديران تصفيه شركت سهامي، عبارت خواهند بود از:

  • هيات مديره شركت
  • شخص يا اشخاصي كه اساسنامه تعيين كرده است.
  • شخص يا اشخاصي كه مجمع عمومي فوق العاده تعيين مي كند.

مديران تصفيه مكلف هستند ظرف پنج روز، تصميم راجع به انحلال و اسامي مدير يا مديران تصفيه و نشاني آن ها، به مرجع ثبت شركت اعلام كنند تا پس از ثبت براي اطلاع عموم در "روزنامه رسمي" و روزنامه كثيرالانتشار كه اطلاعيه ها و آگهي هاي مربوط به شركت در آن نشر مي گردد آگهي شود. لازم است اضافه شود كه "انحلال شركت مادام كه به ثبت نرسيده و اعلام نشده است نسبت به اشخاص ثالث بلااثر است".

چند نكته قابل ذكر است:
*نشاني مدير يا مديران تصفيه همان نشاني مركز اصلي شركت خواهد بود. مگر آنكه به موجب تصميم مجمع عمومي فوق العاده يا حكم دادگاه، نشاني ديگري تعيين شده باشد.
*در مورد تصفيه، اطلاعيه ها و آگهي هاي شركت در حال تصفيه، در همان روزنامه كثيرالانتشاري انتشار مي يابد كه توسط آخرين مجمع عمومي عادي قبل از انحلال، تعيين شده است.
*مدير يا مديران تصفيه هر شركت سهامي كه عالماً ظرف يك ماه پس از انتخاب، تصميم راجع به انحلال شركت و نام و نشاني خود را به مرجع ثبت شركت اعلام نكند، به حبس يا جزاي نقدي يا به هر دو مجازات محكوم خواهند شد.

اختيارات و وظايف مديران تصفيه

از تاريخ تعيين مدير يا مديران تصفيه، اختيارات مديران شركت خاتمه يافته، امر تصفيه شروع مي شود. مديران تصفيه بايد كليه اموال و دفاتر و اوراق و اسناد مربوط به شركت را تحويل گرفته بلافاصله امر تصفيه را عهده دار شوند.

مديران تصفيه نماينده شركت در حال تصفيه بوده و كليه اختيارات لازم را جهت امر تصفيه دارا مي باشند. از جمله مي توانند درباره امور شركت به اقامه دعوي و ارجاع به داوري اقدام كنند و نيز در اين مورد داراي حق سازش مي باشند. مي توانند براي دفاع و اقامه دعاوي از وكيل دادگستري استفاده نمايند. محدود كردن اختيارات مديران تصفيه باطل و كان لم يكن است. مدير يا مديران تصفيه بايد به تنظيم صورت دارايي و تقويم اموال شركت اقدام كنند. مدير يا مديران تصفيه مكلف هستند مجمع عمومي عادي صاحبان سهام را تشكيل داده، وضعيت اموال و مطالبات و ديون شركت و نحوه تصفيه امور شركت و مدتي را كه جهت پايان دادن به امر تصفيه لازم مي دانند،به اطلاع مجمع برسانند.

مدير يا مديران تصفيه بايد طي آگهي كه سه دفعه و هر دفعه  به فاصله يك ماه در "روزنامه رسمي" و روزنامه كثيرالانتشاري كه اطلاعيه ها و آگهي هاي مربوط به شركت در آن درج مي شود منتشر مي كنند،شروع تصفيه را اعلان و بستانكاران شركت را دعوت نمايند.بررسي اسناد بستانكاراني كه مراجعه مي كنند و تهيه ليستي از ديون حال شركت،از اموري است كه مديران تصفيه بايد آن را انجام دهند.

مدت تصفيه:

مدت تصفيه مدير يا مديران تصفيه نبايد از دو سال تجاوز كند. اگر تا پايان ماموريت مديران تصفيه، امر تصفيه خاتمه نيافته باشد،مدير يا مديران تصفيه بايد با ذكر علل و جهات خاتمه نيافتن تصفيه امور شركت،مهلت اضافي را كه براي خاتمه دادن به امر تصفيه لازم مي دانند و تدابيري كه جهت پايان دادن به امر تصفيه در نظر گرفته اند،به اطلاع مجمع عمومي صاحبان سهام رسانيده و تمديد مدت ماموريت خود را خواستار شوند.

تقسيم دارايي شركت قبل از تحصيل مفاصا حساب مالياتي يا بدون سپرده تامين معادل ميزان ماليات،مجاز نيست.مدير يا مديران تصفيه،مكلف هستند ظرف شش ماه از تاريخ ثبت انحلال شركت در مجمع ثبت شركت، اظهارنامه مالياتي مربوط به آخرين دوره عمليات شركت را تنظيم و به حوزه مالياتي مربوط تسليم و ماليات متعلق را طبق نرخ مربوط، پرداخت نمايند.

اعلام ختم تصفيه به مرجع ثبت و توديع به وجوه به بانك:

مديران تصفيه مكلف هستند ظرف يك ماه پس از ختم تصفيه، مراتب را به مرجع ثبت شركت اعلام دارند تا به ثبت رسيده و در "روزنامه رسمي" و روزنامه كثيرالانتشاري كه اطلاعيه ها و آگهي هاي مربوط به شركت در آن درج مي گردد، آگهي شود و نام شركت از دفتر ثبت شركت ها و دفتر ثبت تجارتي حذف گردد. پس از اعلام ختم تصفيه، مدير يا مديران تصفيه بايد وجوهي را كه باقي مانده است در حساب مخصوصي در يكي از بانك هاي ايراني، توديع و صورت اسامي بستانكاران و سهامداراني كه حقوق خود را استيفا نكرده اند نيز به آن بانك تسليم و مراتب را طي آگهي مذكور در فوق،به اطلاع اشخاص ذي نفع برسانند؛ تا براي گرفتن طلب خود به بانك مراجعه كنند.مدير يا مديران تصفيه اي كه عالماَ به ترتيب هاي فوق عمل نكنند،به حبس يا جزاي نقدي يا به هر دو مجازات محكوم خواهند شد.

لازم است ذكر شود كه پس از انقضاي ده سال از تاريخ انتشار آگهي ختم تصفيه،هر مبلغ از وجوه كه در بانك باقي مانده باشد،در حكم مال بلاصاحب بوده و از طرف بانك،با اطلاع "رييس دادگستري شهرستان" مربوطه به خزانه دولت منتقل خواهد شد.

به تصريح قانون دفاتر و ساير اسناد و مدارك شركت تصفيه شده، بايد تا ده سال محفوظ بماند (ماده 13 ق.ت) به اين منظور مديران تصفيه بايد مقارن اعلام ختم تصفيه به مرجع ثبت شركت ها، دفاتر و اسناد و مدارك را نيز به مرجع ثبت شركت ها تحويل دهند تا نگهداري و براي مراجعه اشخاص ذي نفع آماده باشد.

بطلان شركت سهامي ناشي از عدم ثبت:

علاوه بر آثار انحلال، در مطالب پيشين در رابطه با بطلان شركت سهامي نيز بسيار سخن گفتيم. (بدين منظور مي توانيد به مقالات قبلي ما مراجعه نماييد) در ادامه خالي از لطف نيست تا در رابطه با بطلان شركت سهامي ناشي از عدم ثبت نيز توضيحاتي دهيم.

هر گاه در تشكيل شركت سهامي عام يا خاص، مقررات قانوني مراعات نشود، بنا به درخواست هر ذي نفع، دادگاه پس از رسيدگي، حكم بطلان شركت را صادر خواهد كرد. بدين ترتيب، رعايت نكردن هر يك از مقرراتي كه در مورد تشكيل و ثبت شركت سهامي عام يا خاص گفته شد، موجب بطلان آن خواهد شد. بطلان مزبور هرگز نمي تواند در حقوق اشخاص ثالث تاثير بگذارد و موسسين و مديران و بازرسان و صاحبان سهام شركت، نمي توانند در مقابل اشخاص مذكور، به اين بطلان استناد نمايند.

خسارات ناشي از بطلان به صورت تضامني،متوجه اشخاصي خواهد بود كه مسوول بطلان هستند. اشخاصي را كه مسئول بطلان هستند دادگاه تعيين مي كند. مسووليت تضامني مسئولان بطلان به هر يك از صاحبان سهام و اشخاص ثالثي كه از بطلان شركت متحمل خسارت شده اند حق مي دهد كه خسارت وارده به خود را از هر يك از آن ها منفرداً يا از دو يا چند يا از همه آن ها مجتمعاً مطالبه و عليه آن ها براي وصول خسارات مزبور، در دادگاه اقامه دعوي نمايند.

در صورتي كه قبل از صدور حكم بطلان از طرف دادگاه، موجبات بطلان مرتفع شده باشد، دادگاه قرار سقوط دعواي بطلان را صادر خواهد كرد. دادگاه مربوط مي تواند، بنا به درخواست شركت، مهلتي كه از شش ماه بيشتر نباشد براي رفع موجبات بطلان تعيين كند. در صورتي كه ظرف مهلت تعيين شده، موجبات بطلان برطرف نشده باشد. دادگاه حكم مقتضي صادر خواهد كرد.

دادگاهي كه حكم بطلان را صادر مي نمايد، بايد ضمن حكم خود يك يا چند نفر را به عنوان"مدير تصفيه" تعيين كند تا بر طبق مقررات مربوط به انحلال، به تصفيه شركت مورد بطلان اقدام كنند.هر گاه مدير يا مديران تصفيه مزبور حاضر به قبول سمت مديريت تصفيه نباشند، دادگاه امر تصفيه را به "اداره تصفيه امور ورشكستگي" حوزه خود ارجاع مي نمايد. تعيين حق الزحمه مدير يا مديران تصفيه در اين مورد به عهده دادگاه است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۳ فروردين ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۲۰:۲۶ توسط:fatemeh موضوع:

شرايط ثبت شركت در منطقه آزاد كيش

قبل از پرداختن به شرايط ثبت شركت در منطقه آزاد كيش در ابتدا بايد با موقعيت جغرافيايي و اقتصادي اين جزيره آشنا شويم. هزينه پلمپ دفاتر جزيره ي كيش يكي از مناطق شگفت انگيز و ديدني استان هرمزگان در جنوب ايران است كه در 18 كيلومتري كرانه جنوبي ايران بين مختصات جغرافيايي 53 درجه و 53 دقيقه تا 54 درجه و 4 دقيقه طول شرقي از نصف النهار گرينويچ و 26 درجه و 29 دقيقه تا 26 درجه و 35 دقيقه عرض شمالي واقع شده است.

اين جزيره به دليل امكانات فراوان و طبيعت زيبا و منحصر به فرد خود، سالانه بيش از يك ميليون نفر گردشگر را به خود جذب مي نمايد كه اين تعداد، روز به روز در حال افزايش است. منطقه آزاد كيش به دليل ماهيت خود، طي ساليان دراز مورد توجه سرمايه گذاران نيز قرار گرفته است. سرمايه گذاري در كيش بدليل شرايط خاص خود و قوانين حاكم بر گمرك و ماليات از تنوع بسياري برخوردار است.

ايجاد منطقه آزاد در جزيره ي كيش آثار بسزايي در جذب سرمايه گذاران، جذب و انتقال تكنولوژي به درون اقتصاد كشور؛ افزايش كارايي اقتصادي و تربيت نيروي انساني ماهر؛ كمك به ورود كالاهاي واسطه اي و سرمايه اي با شرايط و قيمت مناسب تر؛ كمك به كشور جهت ورود به بازارهاي جهاني و آشنايي با تجارت خارجي و گسترش و متنوع ساختن صادرات و همچنين جذب سرمايه خارجي به ويژه در بخش هاي مولد به ارمغان داشته است. به طوري كه امروزه كيش به عنوان اولين منطقه آزاد توسعه يافته ي كشور محسوب مي گردد كه داراي امكاناتي نظير راه آهن،شبكه هاي مخابراتي و برق و آبياري و انبارهاي گمركي مي باشد.

از جمله ساير مزاياي سرمايه گذاري و ثبت شركت در منطقه آزاد كيش عبارت است از:

_معافيت مالياتي 20 ساله براي هر نوع فعاليت اقتصادي
(با اجرايي شدن ماده 13 قانون تجاري و صنعتي كشور يعني معافيت ماليات بر درآمد اصناف، كليه مشاغل و فعاليت هاي تجاري اشخاص حقيقي و حقوقي در مناطق آزاد اصناف براي 20 سال از پرداخت ماليات معاف مي باشند).
_ثبت شركت با تابعيت سهامداران 100% خارجي
_ثبت آسان شركت ها، موسسات فرهنگي و مالكيت معنوي و موسسات صنعتي
_تضمين و حمايت قانوني از سرمايه گذاري خارجي
_ تسهيل در معاملات ارزي
_خدمات گسترده ي پولي و بانكي
_انجام معاملات ارزي آسان
_تشريفات ساده براي صادرات مجدد و ترانزيت كالا
_ورود اتباع خارجي بدون اخذ ويزا
_نرخ هاي مناسب براي مصرف انرژي
_اجاره بلند مدت به خارجيان
_موقعيت استراتژيك و نزديكي به مناطق نفت خيز عسلويه
_عدم محدوديت براي سرمايه گذاري و مشاركت خارجي بعد از ثبت شركت در كيش
_ترانزيت و صادرات مجدد كالاهاي خارجي با كم ترين تشريفات بعد از ثبت شركت در كيش
_فعاليت بورس بين المللي اوراق بهادار و بورس نفت و محصولات پتروشيمي
_معافيت از حقوق گمركي براي واردات مواد اوليه و ماشين آلات صنعتي واحدهاي توليدي

چگونگي ثبت شركت در منطقه آزاد كيش:
براي ثبت شركت در كيش، مي بايست جهت اخذ مجوز از مديريت بازرگاني منطقه اقدام نماييد. متناسب با نوع شركتي كه انتخاب مي كنيد مدارك لازم را فراهم آوريد.

مدارك لازم  جهت ثبت شركت در كيش در قالب سهامي خاص:

  1. تكميل دو نسخه اساسنامه كه بايد به امضاي سهامداران رسيده باشد.
  2. تكميل دو نسخه اظهارنامه شركت سهامي خاص كه بايد به امضاي كليه سهامداران رسيده باشد.
  3. ارائه دو نسخه صورتجلسه مجمع عمومي موسس كه ذيل آن توسط سهامداران و بازرسان امضاء شده باشد.
  4. تعيين اولين مديران و بازرسان و قبول سمت مديريت و بازرسي و كپي شناسنامه برابر اصل شده تمامي اعضاي هيات مديره و سهامداران و بازرسين
  5. كپي كارت ملي برابر اصل شده تمامي اعضاي هيئت مديره و سهامداران و بازرسين(در دفاتر اسناد رسمي) و يا وكيل رسمي شركت
  6. كپي شناسنامه برابر اصل شده كليه مديران و سهامداران و بازرسين
  7. ارائه گواهي بانكي مبني بر پرداخت حداقل 35% سرمايه اوليه شركت

مدارك ثبت شركت با مسئوليت محدود در كيش:

  1. تقاضانامه ثبت شركتها (فرم چاپي) 2 برگ
  2. شركتنامه رسمي(فرم چاپي) 2 برگ
  3. اساسنامه شركت 2 جلد
  4. صورتجلسه مجمع عمومي موسسين و هيات مديره 2 نسخه
  5. فتوكپي شناسنامه كليه شركا و مديران شركت

آگهي روزنامه رسمي جهت افراد حقوقي:
تقويم نامه سرمايه غيرنقدي توسط شركا (اگر تمام يا بخشي از سرمايه به صورت غيرنقدي باشد شركت جهت اخذ مجوز معرفي خواهد گرديد)
يكي از نكات مهم بعد از ثبت شركت در كيش، مجوز ادامه فعاليت است كه ابتدا مي بايست مجوز فعاليت اقتصادي را دريافت نماييد و سپس نسبت به اخذ كارت بازرگاني اقدام نماييد. كارت بازرگاني در منطقه آزاد كيش، متناسب با مجوز فعاليت اقتصادي شركت صادر مي شود و يك سال اعتبار دارد.

كارت بازرگاني، سه نوع است. كارت بازرگاني نوع اول مربوط به كارت تجاري مي باشد كه براي صادرات و واردات كالاهاي بازرگاني است.نوع دوم كارت صنعتي است كه در رابطه با واردات مواد اوليه و ماشين آلات صنعتي مي باشد و نوع سوم كارت بازرگاني خدماتي است كه براي كليه فعاليت هاي خدماتي و واردات كالاهاي مصرفي به كيش از داخل يا خارج از كشور مورد نياز مي باشد.

مجوز فعاليت اقتصادي نيز در پنج زمينه صادر مي شود كه عبارتند از:

  1. مجوز فعاليت اقتصادي خدماتي
  2. مجوز فعاليت اقتصادي صنعتي
  3. مجوز فعاليت اقتصادي تجاري
  4. مجوز فعاليت پيمانكاري
  5. مجوز فعاليت اقتصادي سياحتي

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۲ فروردين ۱۴۰۳ساعت: ۰۷:۳۴:۵۱ توسط:fatemeh موضوع:

الزامات قانوني ثبت اختراعات

بموجب ماده ي 1 قانون ثبت اختراعات،طرح هاي صنعتي و علائم تجاري، اخذ كارت بازرگاني فوري اختراع نتيجه ي فكر فرد يا افرادي است كه براي اولين بار فرآيند يا فرآورده اي خاص را ارائه مي كند و مشكلي را در يك حرفه،فن،فناوري،صنعت و مانند آن ها حل مي نمايد.

اختراعي قابل ثبت است كه حاوي ابتكار جديد و داراي كاربرد صنعتي باشد.ابتكار جديد عبارت است از آنچه كه در فن يا صنعت قبلي وجود نداشته و براي دارنده مهارت عادي در فن مذكور معلوم و آشكار نباشد و از نظر صنعتي،اختراعي كاربردي محسوب مي شود كه در رشته اي از صنعت قابل ساخت يا استفاده باشد.مراد از صنعت،معناي گسترده آن است و شامل مواردي نظير صنايع دستي،كشاورزي،ماهيگيري و خدمات نيز مي شود.
در ماده ي 3 قانون مذكور آمده است:گواهينامه اختراع سندي است كه اداره مالكيت صنعتي براي حمايت از اختراع صادر مي كند و دارنده آن مي تواند از حقوق انحصاري بهره مند شود.
موارد ذيل از حيطه حمايت از اختراع خارج است:
الف-كشفيات،نظريه هاي علمي روش هاي رياضي و آثار هنري.
ب-طرح ها و قواعد يا روش هاي انجام كار تجاري و ساير فعاليت هاي ذهني و اجتماعي.
ج-روش هاي تشخيص و معالجه بيماري هاي انسان يا حيوان.
اين بند شامل فرآورده هاي منطبق با تعريف اختراع و مورد استفاده در روش هاي مزبور نمي شود.
د-منبابع ژنتيك و اجزاء ژنتيك تشكيل دهنده آن ها و همچنين فرآيندهاي بيولوژيك توليد آن ها.
ه-آنچه قبلاَ در فنون و صنايع پيش بيني شده باشد.(فن يا صنعت عبارت است از هر چيزي كه در نقطه اي از جهان از طريق انتشار كتبي يا شفاهي يا از طريق استفاده عملي و يا هر طريق ديگر،قبل از تقاضا و يا در موارد حق تقدم ناشي از اظهارنامه ثبت اختراع افشاء شده باشد).
و-اختراعاتي كه بهره برداري از آن ها خلاف موازين شرعي يا نظم عمومي و اخلاق حسنه باشد.
چگونگي ذكر نام مخترع در گواهينامه اختراع و نحوه تعلق حق اختراع ثبت شده به شرح ذيل است:
الف-حقوق اختراع ثبت شده منحصراَ به مخترع تعلق دارد.
ب-اگر افرادي به صورت مشترك اختراعي كرده باشند،حقوق ناشي از اختراع مشتركاَ به آنان تعلق مي گيرد.
ج-هر گاه دو يا چند نفر،مستقل از ديگري اختراع واحدي كرده باشند شخصي كه اظهارنامه اختراع خود را زودتر تسليم كرده و يا در صورت ادعاي حق تقدم هر كدام بتوانند اثبات كنند كه در تاريخ مقدم اظهارنامه خود را به صورت معتبر تسليم كرده اند،مشروط بر اين كه اظهارنامه مذكور مسترد يا رد نگرديده يا مسكوت گذاشته نشده باشد،حق ثبت اختراع را خواهند داشت.
د-حقوق ناشي از اختراع ثبت شده قابل انتقال است و در صورت فوت صاحب حق به ورثه ي او منتقل مي شود.
ه-در صورتي كه اختراع ناشي از استخدام يا قرارداد باشد،حقوق مادي آن متعلق به كارفرما خواهد بود،مگر آن كه خلاف آن در قرارداد شرط شده باشد.
و-نام مخترع در گواهينامه اختراع قيد مي شود مگر اين كه كتباَ از اداره مالكيت صنعتي درخواست كند كه نامش ذكر نشود.هرگونه اظهار يا تعهد مخترع مبني بر اين كه نام شخص ديگري به عنوان مخترع قيد گردد،فاقد اثر قانوني است.
اظهارنامه ي ثبت اختراع:
اظهارنامه ي ثبت اختراع كه به اداره مالكيت صنعتي داده مي شود،بايد موضوعي را كه حمايت از آن درخواست مي شود،تعيين كرده و به فارسي تنظيم شود،داراي تاريخ و امضاء بوده و خواسته،توصيف ادعا،خلاصه اي از توصيف اختراع و در صورت لزوم نقشه هاي مربوطه را دربرداشته باشد.هزينه هاي ثبت اظهارنامه از درخواست كننده ثبت دريافت مي شود.
در تنظيم و تسليم اظهارنامه بايد موارد ذيل رعايت شود.
الف-نام و ساير اطلاعات لازم در خصوص متقاضي،مخترع و نماينده قانوني او،در صورت وجود و عنوان اختراع در اظهارنامه درج شود.
ب-در مواقعي كه متقاضي شخص مخترع نيست،مدارك دال بر سمت قانوني وي همراه اظهارنامه تحويل گردد.
ج-ادعاي مذكور در اظهارنامه،گويا و مختصر بوده و با توصيف همراه باشد،به نحوي كه براي شخص داراي مهارت عادي در فن مربوط واضح و كامل بوده و حداقل يك روش اجرايي براي اختراع ارائه كند.خلاصه توصيف فقط به منظور ارائه اطلاعات فني است و نمي توان براي تفسير محدوده حمايت به آن استناد كرد.
وفق ماده ي 7،متقاضي ثبت اختراع تا زماني كه اظهارنامه او براي ثبت اختراع قبول نشده است مي تواند آن را مسترد كند.
اظهارنامه بايد فقط به يك اختراع يا به دسته اي از اختراعات مرتبط كه يك اختراع كلي را تشكيل مي دهند مربوط باشد.در اختراع كلي ذكر نكردن ارتباط اجزاء آن موجب بي اعتباري گواهينامه اختراع مربوط نمي شود.متقاضي مي تواند تا زماني كه اظهارنامه وي مورد موافقت قرار نگرفته است.
الف-اظهارنامه خود را اصلاح كند،مشروط بر آن كه از حدود اظهارنامه نخست تجاوز نكند.
ب-آن را به دو يا چند اظهارنامه تقسيم كند.اظهارنامه تقسيمي بايد داراي تاريخ تقاضاي اوليه بوده و در صورت اقتضاء مشمول حق تقدم اظهارنامه نخستين است.
متقاضي مي تواند همراه با اظهارنامه خود،طي اعلاميه اي حق تقدم مقرر در كنوانسيون پاريس براي حمايت از مالكيت صنعتي مورخ 1261 هجري شمسي(20 مارس 1883 ميلادي) و اصلاحات بعدي آن را درخواست نمايد.حق تقدم مي تواند بر اساس يك يا چند اظهارنامه ي ملي يا منطقه اي يا بين المللي باشد كه در هر كشور يا براي هر كشور عضو كنوانسيون مذكور تسليم شده است.در صورت درخواست حق تقدم:
الف-اداره مالكيت صنعتي از متقاضي،مي خواهد ظرف مدت معين،رونوشت اظهارنامه اي را ارائه دهد كه توسط مرجع ثبت اظهارنامه اي كه مبناي حق تقدم است،گواهي شده باشد.
ب-با پذيرش درخواست حق تقدم؛حمايت هاي مذكور در كنوانسيون پاريس شامل آن خواهد بود.
بنا به درخواست اداره مالكيت صنعتي،متقاضي بايد شماره و تاريخ اظهارنامه اختراعي را كه در خارج تسليم كرده و عيناَ و ماهيتاَ مربوط به اختراع مذكور در اظهارنامه تسليم شده به اداره مالكيت صنعتي است،ارائه دهد.همچنين با درخواست اداره مالكيت صنعتي متقاضي بايد مدارك ذيل را به اداره مذكور تسليم كند:
الف-تصوير هرگونه نامه و اخطاريه اي؛كه متقاضي در مورد نتايج بررسي هاي انجام شده در خصوص اظهارنامه هاي خارج دريافت كرده است.
ب-تصوير گواهينامه اختراع كه بر اساس اظهارنامه هاي خارجي ثبت شده است.
ج-تصوير هرگونه تصميم نهايي مبني بر رد اظهارنامه خارجي يا رد ثبت اختراع ادعا شده در اظهارنامه خارجي يا رد ثبت اختراع ادعا شده در اظهارنامه خارجي
د-تصوير هر تصميم نهايي بر بي اعتباري گواهينامه اختراع صادر شده بر اساس اظهارنامه خارجي.
بموجب ماده 11،اداره مالكيت صنعتي تاريخ تقاضا را همان تاريخ دريافت اظهارنامه تلقي خواهد كرد مشروط بر اين كه اظهارنامه در زمان دريافت حاوي نكات ذيل باشد:
الف-ذكر صريح يا ضمني اين نكته كه ثبت يك اختراع تقاضا مي شود.
ب-ذكر نكاتي كه شناخت هويت متقاضي را ميسر مي كند.
ج-توصيف اجمالي اختراع
اگر اداره مالكيت صنعتي تشخيص دهد كه اظهارنامه در زمان تقاضا فاقد شرايط فوق بوده است،از متقاضي دعوت خواهد كرد تا از تاريخ ابلاغ ظرف سي روز اصلاحات لازم را انجام دهد و تاريخ تقاضا همان تاريخ دريافت اصلاحات مذكور خواهد بود ولي اگر در مهلت تعيين شده اصلاح صورت نگيرد اظهارنامه كان لم يكن تلقي خواهد شد.
چنانچه در اظهارنامه به نقشه هايي اشاره شود كه در آن  درج يا ضميمه نشده است،اداره مالكيت صنعتي از متقاضي دعوت كند تا نقشه ها را ارائه دهد.اگر متقاضي دعوت را اجابت كرده و نقشه هاي مورد اشاره را ارائه نمايد،اداره مذكور تاريخ دريافت نقشه را تاريخ تقاضا تلقي خواهد نمود.در غير اين صورت،تاريخ تقاضا را همان تاريخ دريافت اظهارنامه قيد نموده و اشاره به نقشه ها را كان لم يكن تلقي خواهد كرد.
پس از قيد تاريخ تقاضا،اداره مالكيت صنعتي اظهارنامه را از نظر انطباق با شرايط مندرج در اين قانون و آيين نامه ي آن،بررسي خواهد كرد و در صورت تشخيص انطباق،اقدام لازم را براي ثبت اختراع انجام مي دهد.در غير اين صورت اظهارنامه را رد و مراتب را به متقاضي ابلاغ مي كند.
اداره مالكيت صنعتي پس از ثبت اختراع بايد:
الف-در خصوص ثبت اختراع يك نوبت آگهي منتشر كند.
ب-گواهينامه ثبت اختراع را صادر كند.
ج-رونوشت گواهينامه ثبت اختراع را بايگاني و پس از دريافت هزينه مقرر،اصل آن را به متقاضي تسليم كند.
د-به درخواست دارنده گواهينامه اختراع،تغييراتي را در مضمون و نقشه هاي اختراع،به منظور تعيين حدود حمايت اعطاء شده انجام دهد،مشروط بر اين كه در نتيجه اين تغييرات،اطلاعات مندرج در گواهينامه اختراع از حدود اطلاعات مذكور در اظهارنامه اوليه اي كه اختراع بر اساس آن ثبت شده است،تجاوز نكنند.
حقوق ناشي از اختراع:
وفق ماده 15،حقوق ناشي از گواهينامه اختراع به ترتيب ذيل است:
الف-بهره برداري از اختراع ثبت شده در ايران توسط اشخاصي غير از مالك اختراع،مشروط به موافقت مالك آن است.بهره برداري از اختراع ثبت شده به شرح آتي خواهد بود:
1-در صورتي كه اختراع در خصوص فرآورده باشد.
2-در صورتي كه موضوع ثبت اختراع فرآيند باشد.
در ادامه ي اين ماده آمده است،حقوق ناشي از گواهينامه اختراع شامل موارد ذيل نمي شود:
1-بهره برداري از كالاهايي كه توسط مالك اختراع يا با توافق او در بازار ايران عرضه مي شود.
2-استفاده از وسايل موضوع اختراع در هواپيماها،وسائط نقليه زميني يا كشتي هاي ساير كشورها كه به طور موقت يا تصادفاَ وارد حريم هوايي،مرزهاي زميني يا آب هاي كشور مي شود.
3-بهره برداري هايي كه فقط با اهداف آزمايشي درباره اختراع ثبت شده انجام مي شود.
4-بهره برداري توسط هر شخصي كه با حسن نيت قبل از تقاضاي ثبت اختراع يا در مواقعي كه حق تقدم تقاضا شده است،قبل از تاريخ تقاضاي حق تقدم همان اختراع،از اختراع استفاده مي كرده يا اقدامات جدي و موثري جهت آماده شدن براي استفاده از آن در ايران به عمل مي آورده است.
مدت اعتبار گواهينامه ي اختراع:
مدت اعتبار گواهينامه اختراع پس از بيست سال از تاريخ تسليم اظهارنامه اختراع منقضي مي شود.به منظور حفظ اعتبار گواهينامه يا اظهارنامه اختراع،پس از گذشت يك سال از تاريخ تسليم اظهارنامه و قبل از شروع هر سال،مبلغي كه به موجب آيين نامه اين قانون تعيين مي شود،توسط متقاضي به اداره مالكيت صنعتي پرداخت مي گردد.
تاخير در پرداخت،حداكثر تا شش ماه در صورت پرداخت جريمه مجاز است.وفق ماده ي 16،در صورتي كه هزينه سالانه پرداخت نشود،اظهارنامه مربوط مسترد شده تلقي و يا گواهينامه اختراع،فاقد اعتبار مي شود.
بموجب ماده ي 17،دولت يا شخص مجاز از طرف آن،با رعايت ترتيبات ذيل مي توانند از اختراع بهره برداري نمايند.
الف-در مواردي كه با نظر وزير يا بالاترين مقام دستگاه ذي ربط منافع عمومي مانند امنيت ملي،بهداشت يا توسعه ساير بخش هاي حياتي اقتصادي كشور،اقتضاء كند كه دولت يا شخص ثالث از اختراع بهره برداري نمايد و يا بهره برداري از سوي مالك يا شخص مجاز از سوي او مغاير با رقابت آزاد بوده و از نظر مقام مذكور،بهره برداري از اختراع رافع مشكل باشد.
موضوع در كميسيوني مركب از رييس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور،يكي از قضات ديوان عالي كشور با معرفي رييس قوه قضاييه،دادستان كل كشور،نماينده رييس جمهور و وزير يا بالاترين مقام دستگاه ذي ربط مطرح و در صورت تصويب،با تعيين كميسيون مذكور سازمان دولتي يا شخص ثالث بدون موافقت مالك اختراع،از اختراع بهره برداري مي نمايد.
ب-بهره برداري از اختراع محدود به منظوري خواهد بود كه در مجوز آمده است و مشروط به پرداخت مبلغ مناسب به مالك مذكور با در نظر گرفتن ارزش اقتصادي مورد اجازه مي باشد.در صورتي كه مالك اختراع يا هر شخص ذي نفع ديگر توضيحي داشته باشند،كميسيون پس از رسيدگي به اظهارات آنان و لحاظ كردن بهره برداري در فعاليت هاي غير رقابتي اتخاذ تصميم خواهد كرد.كميسيون مي تواند بنا به درخواست مالك اختراع يا سازمان دولتي يا شخص ثالثي كه مجوز بهره برداري از اختراع ثبت شده را دارد،پس از رسيدگي به اظهارات طرفين يا يكي از آن ها در محدوده اي كه ضروت اقتضاء نمايد،نسبت به تصميم گيري مجدد اقدام كند.
ج-در صورتي كه مالك اختراع ادعا نمايد كه شرايط و اوضاع و احوالي كه باعث اتخاذ تصميم شده ديگر وجود ندارد و امكان تكرار آن ميسر نيست و يا اين كه ادعا نمايد سازمان دولتي يا شخص ثالثي كه توسط كميسيون تعيين شده نتوانسته طبق مفاد تصميم و شرايط آن عمل كند،موضوع در كميسيون مطرح و بررسي و پس از استماع اظهارات مالك اختراع،وزير يا بالاترين مقام دستگاه ذي ربط و بهره بردار،اجازه بهره برداري لغو شده و حسب مورد اجازه بهره برداري براي مالك يا بهره بردار ديگر صادر مي شود.با احراز شرايط مقرر در اين بند،اگر كميسيون تشخيص دهد حفظ حقوق قانوني اشخاصي كه اين اجازه را كسب كرده اند،بقاء تصميم را ايجاب مي نمايد آن تصميم را لغو نمي كند.
در مواردي كه اجازه بهره برداري توسط كميسيون به شخص ثالثي داده شده است،مي توان آن مجوز را فقط به همراه شركت يا كسب و كار شخص تعيين شده از طرف كميسيون يا به همراه قسمتي از شركت يا كسب و كاري كه اختراع در آن بهره برداري مي شود انتقال داد.
د-اجازه بهره برداري موضوع اين ماده مانع انجام امور ذيل نيست.
1-انعقاد قرارداد بهره برداري توسط مالك اختراع،با رعايت مقررات اين ماده.
2-بهره برداري مستمر از حقوق تفويضي توسط مالك اختراع طبق مندرجات بند (الف) ماده 15
3-صدور اجازه استفاده ناخواسته طبق اجزاء (1) و (2) بند (ح) اين ماده باشد كه به موجب آن ثابت شود دستگاه دولتي يا شخص مجاز،از مالك اختراع درخواست بهره برداري كرده ولي نتوانسته است اجازه بهره برداري را با شرايط معقول و ظرف مدت زمان متعارف تحصيل نمايد.
رعايت مراتب اين بند،در صورت فوريت ناشي از مصالح ملي يا موارد حصول شرايط قهريه در كشور كلاَ به تشخيص كميسيون لازم نخواهد بود،مشروط بر آن كه در اين قبيل موارد مالك اختراع در اولين فرصت ممكن از تصميم كميسيون مطلع شود.
و-بهره برداري از اختراع توسط سازمان دولتي يا اشخاص ثالثي كه توسط كميسيون تعيين شده اند،براي عرضه در بازار ايران است.
ز-اجازه كميسيون در خصوص بهره برداري از اختراع در زمينه فناوري نيمه هادي ها،تنها در موردي جايز است كه به منظور استفاده غير تجاري عمومي بوده يا در موردي باشد كه وزير يابالاترين مقام دستگاه ذي ربط تشخيص دهد كه نحوه استفاده از اختراع ثبت شده توسط مالك يا استفاده كننده آن غير رقابتي است.
ح-پروانه بهره برداري بدون موافقت مالك،در موارد ذيل نيز با ترتيباتي كه ذكر مي شود قابل صدور است.
1-در صورتي كه در يك گواهينامه اختراع ادعا شده باشد كه بدون استفاده از يك اختراع ثبت شده قبلي قابل بهره برداري نيست و اختراع موخر نسبت به اختراع مقدم،متضمن پيشرفت مهم فني و داراي اهميت اقتصادي قابل توجه باشد،اداره مالكيت صنعتي به درخواست مالك اختراع موخر پروانه بهره برداري از اختراع مقدم را در حد ضرورت،بدون موافقت مالك آن،صادر مي كند.
2-در مواردي كه طبق جزء (1) اين بند پروانه بهره برداري بدون موافقت مالك صادر شده باشد،اداره مالكيت صنعتي به درخواست مالك اختراع مقدم،پروانه بهره برداري از اختراع موخر را نيز بدون موافقت مالك آن صادر مي كند.
3-در صورت درخواست صدور پروانه بهره برداري،بدون موافقت مالك طبق اجزاء (1) و (2) اين بند در تصميم مربوط به صدور هر يك از پروانه هاي مذكور،حدود و كاربرد پروانه و مبلغ مناسبي كه بايد به مالك اختراع ذي ربط پرداخت شود و شرايط پرداخت،تعيين مي شود.
4-در صورت صدور پروانه بهره برداري،طبق جزء (1) انتقال آن فقط به همراه اختراع موخر و در صورت صدور پروانه بهره برداري طبق جزء (2) انتقال آن فقط به همراه اختراع مقدم مجاز است.
5-درخواست صدور پروانه بهره برداري بدون موافقت مالك مشروط به پرداخت هزينه مقرر مي باشد.
6-در صورت صدور پروانه بهره برداري بدون موافقت مالك،اجزاء (1) و (2) اين بند و بندهاي (ب) تا (و) و نيز بند(ط) اين ماده قابل اعمال است.
ط-تصميمات كميسيون در محدوده بندهاي اين ماده،در دادگاه عمومي تهران قابل اعتراض است.
به موجب ماده 18،هر ذي نفع مي تواند ابطال گواهينامه اختراعي را از دادگاه درخواست نمايد.در صورتي كه ذي نفع ثابت كند شرايط قانوني در آن رعايت نشده است يا اين كه مالك اختراع،مخترع يا قائم مقام قانوني او نيست،حكم ابطال گواهينامه اختراع صادر مي شود.
هر گواهينامه اختراع يا ادعا يا بخشي از ادعاهاي مربوط كه باطل شده است،از تاريخ ثبت اختراع باطل تلقي مي شود.راي نهايي دادگاه به اداره مالكيت صنعتي ابلاغ مي گردد و اداره مزبور آن را ثبت و پس از دريافت هزينه،آگهي مربوط به آن را در اولين فرصت ممكن منتشر كند.
چنانچه مالك اختراع بخواهد از اختراع ثبت شده استفاده كند،سازمان ثبت اسناد و املاك كشور حداكثر ظرف مهلت يك هفته موضوع را به دستگاه يا دستگاه هاي ذي ربط منعكس مي نمايد.
دستگاه هاي مذكور در خصوص امكان بهره برداري از اختراع حداكثر ظرف مدت دو ماه اظهارنامه نموده و نتيجه را جهت صدور پروانه بهره برداري كتباَ به سازمان ثبت اسناد و املاك اعلام مي نمايد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۱ فروردين ۱۴۰۳ساعت: ۱۱:۳۲:۳۸ توسط:fatemeh موضوع:

رونق اقتصادي با ثبت شركت

شركت به معني شريك شدن،انباز گشتن و اجتماع حقوق مالكان متعدد در يك شيء به نحو اشاعه تعريف شده است.پلمپ دفاتر شركت تجاري اصولاَ عبارتست از اينكه چند نفر مالي را براي تجارت و استفاده از منافع آن در ميان گذارند.بي ترديد بخش عظيمي از فعاليت هاي اقتصادي را شركت هاي تجاري بر عهده دارند،زيرا استفاده از پديده ي شركت تجاري به بازدهي فعاليت اقتصادي شدت بيشتري مي بخشد و متضمن مزايايي است كه فعاليت فردي در بر ندارد ،مزايايي چون فراهم شدن سرمايه ي بيشتر و تجمع تخصص هايي گوناگون براي دستيابي به هدفي واحد و به خصوص محدوديت مسئوليت فعالان تجاري.بيهوده نيست كه امروزه نه تنها اشخاص بلكه دولت ها نيز فعاليت اقتصادي خود را در قالب شركت هاي تجاري ارائه مي كنند.

در حال حاضر بيش از يك ميليون شركت تجاري اعم از دولتي،تعاوني،خصوصي و عمومي در عرصه اقتصاد كشور ما فعال مي باشند.شناخت كلي از نظام حقوقي حاكم بر شركت ها براي استقرار انضباط اقتصادي بعنوان پيش نياز توسعه تجارت كه لازمه آن قانونمند شدن فعاليت هاي اين طيف گسترده از شركت هاي تجاري مي باشد،ضرورتي اجتناب ناپذير است.
در اين راستا،مسايل ثبتي نيز،از موضوعات مبتلا به بيشتر اشخاص حقيقي و حقوقي مي باشد. انواع عمليات ثبتي از قبيل:ثبت شركت ها،علائم تجاري و اختراعات زمينه ي مساعد رونق اقتصادي را فراهم مي آورد.حقوق ثبت موجب پيشگيري از اختلافات مي شود و از حجم پرونده هاي مراجع قضايي نيز مي كاهد كه نتيجه آن تضمين امنيت اقتصادي،اجتماعي،سياسي و قضايي است.
گذشت زمان و تحولات جامعه بر حجم عمليات حقوق ثبت مي افزايد.وجود قوانين و مقررات مناسب و اجراي صحيح عمليات سبب آرامش و امنيت در تمام سطوح جامعه خواهد شد.لذا جامعه براي استحكام بنيادي در ابعاد گوناگون نيازمند اين رسالت است.
حقوق ثبت داراي تنوع و ابعاد گوناگون و گسترده اي است و در تمام شئون جامعه تاثير مي گذارد.نقش آن در ارتباط با عامه مردم به لحاظ ثبت تعهدات و معاملات و تعامل آن با گروه خاص دانشمند و متخصص در حمايت از مالكيت صنعتي از طريق ثبت اختراعات و علائم تجاري كاملاَ محسوس است.
قلمرو فعاليت حقوق ثبت محدود به داخل كشور نمي شود،بلكه حوزه عملكرد آن با عضويت در كنوانسيون معروف به پاريس و سازمان جهاني حمايت از مالكيت معنوي(WIPO) و استملاك اتباع بيگانه،به خارج از كشور نيز گسترش يافته است.
تحولاتي شگرف كه در مورد شركت ها در چندين سال اخير به وجود آمده از جمله افزايش رو به رشد شركت هاي تجاري،ايجاب مي نمايد كه به مسائل حقوقي مرتبط توجه خاص مبذول گردد.طبع عمليات ثبتي به گونه اي خاص به تخصص و مهارت نياز دارد.علم و تجربه دو بازوي قوي اجرايي هستند.عدم وجود هر يك از آنان كارآيي نيروي انساني را مي كاهد.
بايد توجه داشت به مسائل حقوق ثبت با ديدگاهي منطبق با قوانين و مقررات ثبتي به عنوان قوانين خاص نظاره كرد. بطوري كه امروزه  آگاهي از قواعد ثبت شركت هاي تجاري نه تنها براي فعالين تجاري ايراني بلكه براي اشخاص خارجي مايل به فعاليت تجاري در ايران نيز امري ضروري و غير قابل اجتناب است.در حقوق تجارت،دفاتر تاجر بايد مطابق مقررات ثبتي و توسط اركان سازمان ثبت امضاء و پلمپ شود.شركت تجاري بايد به ثبت برسد و نام خود را در دفتر ثبت تجارتي به ثبت برساند و تصميم هاي مهم از طرف شركت به اداره ثبت شركت ها اعلام  و در روزنامه رسمي يا كثيرالانتشار يا هر دو منتشر گردد.
عمليات مربوط به ثبت شركت ها،تغييرات آن ها و انتقال سهام در ادارات ثبت اسناد و املاك انجام مي گيرد.علي هذا ضروري است موسسين اين شركت ها از مقررات ثبت شركت ها آگاهي كامل داشته باشند.جدا از ارتباط حقوق ثبت و تجارت،مقررات ثبتي با حقوق عمومي و شاخه هاي آن نيز ارتباط مهمي دارد.مثلاَ در مطالعه ي حقوق ثبت بايد معلوم شود سازمان ثبت كه از اجزاء قوه قضاييه است،نقش آن در تحقق عدالت در جامعه چگونه است(ارتباط با حقوق اساسي).چنانكه مقررات ثبتي به حقوق اداري نيز مربوط است.چرا كه اشخاص(اعم از حقيقي و حقوقي) براي ثبت نام تجارتي يا ثبت شركت يا ثبت موسسه غيرتجارتي با سازمان ثبت كه از سازمان هاي اداري است ارتباط دارند و مقررات ثبتي از اين ارتباط سخن مي گويند.
به اين ترتيب،آگاهي از مقررات حقوق ثبت براي حل و فصل مسائل حقوقي يك امر حياتي است.لذا توصيه مي شود افراد در جهت رفع مشكلات حقوقي حدالامكان از كارشناسان و متخصصين علم حقوق استفاده نمايند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ فروردين ۱۴۰۳ساعت: ۰۹:۲۸:۲۸ توسط:fatemeh موضوع:

نحوه ي ثبت تغييرات در شركت با مسئوليت محدود

قانون تجارت، شركت مسئوليت محدود را چنين تعريف مي كند: "شركت با مسئوليت محدود شركتي است كه بين دو يا چند نفر براي امور تجارتي تشكيل شده و ثبت شركت  هر يك از شركاء بدون اين كه سرمايه به سهام يا قطعات سهام تقسيم شده باشد، فقط تا ميزان سرمايه خود در شركت، مسئول قروض و تعهدات شركت است. بدين ترتيب در شركت با مسئوليت محدود مسئوليت هر يك از سهامداران در مورد بدهي هاي شركت محدود به مبلغ سرمايه گذاري شده در شركت است و در صورت عدم كفايت مجبور نيستند اموال شخصي خود را در اين راه مصرف نمايند.

شركت با مسئوليت محدود در ايران تنها با حداقل 2 شريك قابل ثبت است و هر گونه نقل و انتقال سهام آن تنها از طريق دفتر اسناد رسمي امكان پذير است.

تغييرات شركت با مسئوليت محدود:

شركاء شركت با مسئوليت محدود مي توانند با اختيار حاصل از اساسنامه شركت و با تشكيل مجمع عمومي فوق العاده، نسبت به ثبت تغييرات شركت مسئوليت محدود به شرح زير اقدام نمايند كه عبارت است از:
1-تغيير نام شركت
2-تغيير موضوع شركت
3-تغيير محل شركت
4-نقل و انتقال سهم الشركه شركاء
5-افزايش سرمايه شركت با ورود شريك يا شركاء جديد
6-افزايش سرمايه شركت بدون ورود شريك يا شركاء جديد
7-كاهش سرمايه شركت بدون خروج شريك
8-كاهش سرمايه شركت با خروج شريك
9-تغييرات و اصلاح مواد اساساسنامه

در ادامه به شرح هر يك از اين مراحل به طور جداگانه مي پردازيم. خاطر نشان مي شويم ،شما سروران ارجمند، در صورت نياز به هر گونه راهنمايي مي توانيد با ما در فكر برتر تماس حاصل نماييد. كارشناسان ما با ارائه ي خدمات حرفه اي و كارآمد، شما را در تمامي مراحل ثبت تغييرات شركت ياري و مساعدت مي نمايند. 42143-021

  • تغيير نام شركت با مسئوليت محدود

_ تشكيل مجمع عمومي فوق العاده.
_ تنظيم صورتجلسه و امضاي كليه شركا با قيد نمودن ميزان سهم الشركه خود در شركت.
_چنانچه مجمع فوق العاده با اكثريت شركاء تشكيل شود ارائه مدارك مثبته و رعايت تشريفات دعوت طبق اساسنامه شركت و قانون تجارت ضروري است.
_ انتخاب و عنوان نمودن نام اعضاي هيأت نظار در صورت جلسه در صورتي كه تعداد شركا بيش از دوازده نفر باشد.
_ امضاي صورتجلسه توسط هيأت نظار.
_ مراجعه به سامانه اداره ثبت شركت ها به نشاني http://sherkat.ssaa.ir جهت اعلام درخواست تغيير نام به اداره محترم ثبت شركت ها
_ارسال مدارك از طريق پست به صورت سفارشي به آدرس ذكر شده در تاييديه پذيرش
_امضاء ذيل دفاتر ثبت پس از موافقت مسئول مربوطه
_ ثبت آگهي

  • تغيير موضوع شركت با مسئوليت محدود

1-تشكيل مجمع عمومي فوق العاده و تنظيم صورتجلسه و امضاي ذيل آن توسط كليه شركا با قيد ميزان سهم الشركه خود.

2-چنانچه موضوع شركت نياز به اخذ مجوز خاص از مراجع ذيصلاح باشد، به اداره ثبت شركت ها مراجعه و برگ استعلام اخذ و به مرجع مربوطه تحويل و در ظرف مهلت مقرر جواب استعلام را اخذ و همراه با صورتجلسه تحويل اداره ثبت خواهد شد.

3-دفاتر ثبت بعد از تحويل مدارك توسط متقاضي امضا خواهد شد.

  • تغيير آدرس شركت با مسئوليت محدود

در تغيير آدرس شركت با مسئوليت محدود، مجمع عمومي فوق العاده جلسه اي را تشكيل داده و صورتجلسه ي مربوط به موضوع را تنظيم مي نمايد كه كليه ي اعضاي شركت (شركا) با قيد كردن مقدار سهام خود بايد آن را به امضاء برسانند.

در صورتي كه تعداد شركا زياد باشد مطابق با ماده 109 قانون تجارت، هيأت نظار انتخاب شده و اسامي اعضاي هيأت نظارت در صورتجلسه تنظيمي درج مي گردد و آنها بايد صورتجلسه را امضا كنند. اين صورتجلسه بايد حداكثر يكماه بعد از تاريخي كه مجمع تشكيل شده به وسيله اعضاي شركت يا وكيل رسمي آن به اداره ثبت شركتها تحويل داده شود و ثبت گردد.

هر زمان اختيار تغيير محل شركت در اساسنامه ي آن به هيأت مديره داده شده بود، هيأت مديره بايد صورتجلسه اي در رابطه با ثبت تغيير محل تنظيم نمايند و اگر تغيير محل از يك شهرستان به شهرستان ديگر صورت بگيرد پرونده شركت مربوطه مطابق بادرخواست هيأت مديره و تنظيم و تصويب صورتجلسه به شهرستان مربوطه ارسال مي شود.

  • نقل و انتقال سهم الشركه شركاء

1-تشكيل مجمع عمومي فوق العاده و تنظيم صورت جلسه

2-چنانچه تعداد شركاء 12 نفر يا بيشتر باشد انتخاب هيات نطار و قيد نام آن ها در بالاي صورت جلسه

3-كليه شركاء اعم از كساني كه سهم الشركه خود را منتقل نموده و كساني كه جديداً وارد شركت شده اند بايد ذيل صورت جلسه را امضاء نمايند.

4-اگر شركائي كه از شركت خارج مي شوند داراي سمت در هيات مديره باشند،از شركاي جديد الورود مايل به عضويت در هيات مديره باشند با تنظيم صورتجلسه ديگر نسبت به انتخاب اعضا و تعيين سمت اقدام خواهد شد و چنانچه شركاء جديد مايل به عضويت نباشند در صورت جلسه مجمع عمومي فوق العاده نسبت به كاهش تعداد اعضاي هيات مديره و اصلاح اساسنامه شركت اقدام خواهد شد.

5-طبق قانون انتقال سهم الشركه مي بايست به موجب سند رسمي انجام گيرد لذا هر يك از شركاء كه بخواهند سهم الشركه خود را انتقال دهند مي توانند با مراجعه به دفاتر اسناد رسمي و با ارائه موافقت نامه يا صورت جلسه مجمع اقدام نمايند.

6-شركايي نيز كه از شركت خارج شده اند مي بايست شخصاَ يا توسط وكيل رسمي خود (با ارائه وكالت نامه رسمي) ضمن مراجعه به اداره ثبت ذيل دفتر ثبت را امضاء نمايند.

  • افزايش سرمايه شركت با ورود شريك يا شركاء جديد در شركت با مسئوليت محدود

1-تشكيل مجمع عمومي فوق العاده و تنظيم صورت جلسه و امضاي ذيل آن توسط كليه شركاء با قيد ميزان سهم الشركه خود

2-چنانچه مجمع با اكثريت شركاء تشكيل گردد بايستي تشريفات دعوت وفق اساسنامه و قانون تجارت رعايت شود و مدارك مثبته ارائه گردد.

3-چنانچه تعداد شركاء 12 نفر يا بيشتر باشد مي بايست وفق ماده 109 قانون تجارت نسبت به انتخاب هيات نظار اقدام و نام اعضاي هيات نظار در صورت جلسه درج شود و صورت جلسه به امضاي آنان برسد.

4-فتوكپي شناسنامه شركاء جديد الورود به اداره ثبت شركت ها تسليم خواهد شد.

5-امضاء ذيل دفاتر ثبت

  • افزايش سرمايه شركت بدون ورود شريك يا شركاء جديد

1-تشكيل مجمع عمومي فوق العاده و تنظيم صورت جلسه و امضاي ذيل آن توسط كليه شركاء با قيد ميزان سهم الشركه خود

2-چنانچه مجمع با اكثريت شركاء تشكيل گردد بايستي تشريفات دعوت وفق اساسنامه و قانون تجارت رعايت شود و مدارك مثبته ارائه گردد.

3-چنانچه تعداد شركاء 12 نفر يا بيشتر باشد مي بايست وفق ماده 109 قانون تجارت نسبت به انتخاب هيات نظار اقدام و نام اعضاي هيات نظار در صورت جلسه درج شود و صورت جلسه به امضاي آنان برسد.

4-تقديم صورت جلسه به اداره ثبت و امضاء ذيل دفاتر ثبت

  • كاهش سرمايه شركت بدون خروج شريك در شركت

1-تشكيل مجمع عمومي فوق العاده و تنظيم صورت جلسه و امضاي ذيل آن توسط كليه شركاء با قيد ميزان سهم الشركه خود

2-چنانچه مجمع با اكثريت شركاء تشكيل گردد بايستي تشريفات دعوت وفق اساسنامه و قانون تجارت رعايت شود و مدارك مثبته ارائه گردد.

3-چنانچه تعداد شركاء 12 نفر يا بيشتر باشد مي بايست وفق ماده 109 قانون تجارت نسبت به انتخاب هيات نظار اقدام و نام اعضاي هيات نظار در صورت جلسه درج شود و صورت جلسه به امضاي آنان برسد.

4-تقديم صورت جلسه به اداره ثبت و امضاء ذيل دفاتر ثبت

  • كاهش سرمايه شركت با خروج شريك در شركت

1-تشكيل مجمع عمومي فوق العاده و تنظيم صورتجلسه

2-چنانچه مجمع با اكثريت شركاء تشكيل گردد بايستي تشريفات دعوت وفق اساسنامه و قانون تجارت رعايت شود و مدارك مثبته ارائه گردد.

3-چنانچه تعداد شركاء 12 نفر يا بيشتر باشد بايستي نسبت به انتخاب هيات نظار اقدام و نام اعضاي هيات نظار در صدر صورت جلسه تنظيمي درج شود.

4-امضاي صورت جلسه توسط كليه شركايي كه از شركت خارج مي شوند و شركايي كه در شركت مي مانند.

5-در صورتي كه شركايي كه از شركت خارج مي شوند از اعضاي هيات مديره باشند مي بايست با تسليم صورتجلسه جداگانه نسبت به تكميل اعضاي هيات مديره از بين شركايي كه در شركت باقي مانده اند اقدام شود.

6-اگر شركاي باقي مانده نخواهند به جاي شركاي خارج شده كه عضو هيات مديره بوده اند اعضاي جديد انتخاب نمايند بايستي در ذيل صورت جلسه مجمع عمومي فوق العاده نسبت به اصلاح ماده مربوطه به تعداد اعضاي هيات مديره اقدام نمايند.

7-شركايي كه از شركت خارج مي شوند بايستي با در دست داشتن كارت شناسايي معتبر در اداره ثبت شركت ها حضور يافته و ذيل دفاتر ثبت را امضاء نمايند.

  • تغيير و اصلاح مواد اساسنامه

_تشكيل مجمع عمومي فوق العاده
_تنظيم صورتجلسه و امضاء ذيل آن
_تقديم صورتجلسه به همراه ساير مدارك به اداره محترم ثبت
_امضاء ذيل دفاتر ثبت


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۹ فروردين ۱۴۰۳ساعت: ۰۴:۳۶:۴۱ توسط:fatemeh موضوع:

شركت سهامي عام چيست و چگونه تشكيل مي شود؟

  • معرفي شركت سهامي

شركت سهامي شركتي است كه سرمايه آن به سهام تقسيم شده و مسئوليت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمي سهام آن ها است. ثبت شركت شركت سهامي شركت بازرگاني محسوب مي شود.ولو اينكه موضوع عمليات آن امور بازرگاني نباشد.
در شركت سهامي تعداد شركا نبايد از سه نفر كمتر باشد
شركت سهامي به دو نوع تقسيم مي شود:شركت سهامي عام و شركت سهامي خاص

  • شركت سهامي عام چيست؟

شركت سهامي عام شركتي است كه موسسين آن قسمتي از سرمايه ي شركت را از طريق فروش سهام به مردم تامين مي كنند.به اين طريق كه موسسين قبلاَ بيست درصد سرمايه را خودشان تعهد كرده و لااقل سي و پنج درصد مبلغ تعهد شده را در حسابي به نام شركت در شرف تاسيس در يكي از بانك ها سپرده و سپس اظهارنامه اي به ضميمه ي طرح اساسنامه ي شركت و طرح اعلاميه ي پذيره نويسي سهام،به مراجع ثبت شركت ها تسليم نمايند.
پس از ثبت شركت سهامي عام،سهام آن در بورس داد و ستد مي شود.

  • ويژگي هاي شركت سهامي عام

1-تشكيل مجمع عمومي موسس در شركت هاي سهامي عام ضروري است.
2-در شركت سهامي عام در هنگام تاسيس 20% از سرمايه توسط موسسين تعهد و حداقل 35% توسط آنان به حساب جاري شركت در شرف تاسيس سپرده مي شود و مابقي از طريق فروش سهام عموم تامين مي گردد.
3-سرمايه شركت سهامي عام در هنگام تاسيس حداقل 5 ميليون ريال مي باشد.
4-اظهارنامه ثبت شركت در شركت سهامي عام به امضاي موسسين مي رسد.
5-شركت سهامي عام براي فروش سهام بايد اعلاميه پذيره نويسي منتشر نمايد بر خلاف شركت سهامي خاص كه اين حق را ندارد.
6-انتشار اوراق قرضه در شركت سهامي عام ممكن است .
7-امضاي ورقه تعهد سهم در  شركت سهامي عام مستلزم قبول اساسنامه و تصميمات مجامع عمومي مي باشد .
8-حداقل تعداد اعضا براي تشكيل شركت سهامي عام 5 نفر مي باشد.

  • نحوه ي تشكيل شركت سهامي عام

شركت سهامي عام كامل ترين نوع شركت سهامي است و مسلم است براي انجام امور مهمه از قبيل استخراج معادن و تجارت با كشورهاي خارج و تاسيس كارخانجات و ايجاد سدها و بانك ها تشكيل مي شود كه سرمايه ي فردي كفاف آن را نمي دهد.از آن جا كه شركت سهامي عام براي جلب سرمايه هاي مهم ايجاد مي شود و لازم است تعداد قابل ملاحظه اي شريك گرد هم جمع شوند،بالطبع تشكيل آن متضمن مراحل مختلفي است كه در ذيل در چهار مبحث به اين مراحل مي پردازيم.

  • مبحث اول:تاسيس شركت

الف)مفهوم تاسيس
به مجموعه اعمال مادي و حقوقي شركاي اوليه شركت براي ايجاد شخص حقوقي،تاسيس شركت گفته مي شود كه مي توان از آن به اعمال پيش از تشكيل نيز تعبير كرد.به اين معني در مجموع موسس شركت به كسي اطلاق مي شود كه براي ايجاد شركت پيشقدم مي شود،سرمايه شركت را از طريق جمع كردن شركاي ديگر فراهم مي كند،و مطابق مقررات قانوني اقدامات لازم را براي تشكيل شركت به انجام مي رساند.موسس مي تواند شخص حقوقي يا حقيقي باشد.
ب)تشخيص موسس
در حقوق ايران،پس از تشكيل شركت و تا زماني كه به ثبت نرسيده است مسئوليت موسسان به قوت خود باقي است.البته پس از ثبت شركت،نمي توان به هيچ كدام از شركا عنوان موسس داد،حتي اگر از شركاي اصلي و اوليه شركت بوده باشند.
ج)مسئوليت موسسان
از نظر مدني موسسان در قبال عدم رعايت مقررات قانوني راجع به تشكيل شركت مسئولند و در صورتي كه حكم قطعي بر بطلان شركت صادر شود آنان به طور تضامني جوابگوي خسارات ناشي از بطلان به صاحبان سهام و اشخاص ثالث خواهند بود.(ماده 273 لايحه قانوني 1347)از طرفي،موسسان شركت در قبال كليه اعمال و اقداماتي كه براي تاسيس و به ثبت رسانيدن شركت انجام مي دهند مسئوليت تضامني دارند(ماده 23 لايحه قانوني 1347).البته،مسئوليت موسسان در صورتي مطرح است كه در انجام دادن اعمال و اقدامات مزبور شخصاَ دخيل بوده باشند.بنابراين،هر گاه يك يا چند نفر از ميان موسسان يا اشخاص ديگري به جز آنان مرتكب اعمال مزبور شده باشند خود اين اشخاص مسئولند و مسئوليتشان،با توجه به مقررات عام حقوق مدني قابل طرح است،نه مقررات خاص لايحه قانوني 1347،كه ويژه تخلف موسسان است.
د)نظارت اوليه بر تاسيس شركت
همان طور كه در مقالات پيشين گفتيم،براي تاسيس شركت سهامي(خاص يا عام) به كسب مجوز از دولت نيازي نيست.بنابراين،همه اشخاص- به جز بيگانگان و در حدود اصل هشتاد و يكم قانون اساسي – مي توانند شركت سهامي تاسيس كنند و به انتشار سهم براي پذيره نويسي مبادرت ورزند.
با اين حال،تاسيس شركت سهامي عام منوط به اين است كه موسسان اطلاعاتي را در اختيار عموم مردم قرار دهند،هر چند به آن ها تكليف نشده تا اطلاعات دقيق در مورد وضع خود ارائه دهند.اين اطلاعات ضمن اظهارنامه اي «...در تهران به اداره ثبت شركت ها و در شهرستان ها به دايره ثبت شركت ها و در نقاطي كه دايره ثبت شركت ها وجود ندارد به اداره ثبت اسناد و املاك محل تسليم...» مي شود.(ماده 6 لايحه قانوني 1347) اظهارنامه مزبور بايد با قيد تاريخ به امضاي كليه موسسين رسيده و موضوعات ذيل مخصوصاَ در آن ذكر شده باشد:
نام شركت،هويت كامل و اقامتگاه موسسين،موضوع شركت،مبلغ سرمايه شركت و تعيين مقدار نقد و غير نقد آن به تفكيك،تعداد سهام با نام و بي نام و مبلغ اسمي آن ها و در صورتي كه سهام ممتاز نيز مورد نظر باشد تعيين تعداد و خصوصيات و امتيازات اين گونه سهام،ميزان تعهد هر يك از موسسين و مبلغي كه پرداخت كرده اند با تعيين شماره حساب و نام بانكي كه وجوه پرداختي در آن واريز شده است.در مورد آورده غير نقد تعيين اوصاف و مشخصات و ارزش آن به نحوي كه بتوان از كم و كيف آورده غير نقد اطلاع حاصل نمود؛مركز اصلي شركت؛مدت شركت.(ماده 7 لايحه قانوني 1347).مرجع ثبت شركت ها پس از مطالعه اظهارنامه و ضمايم آن(طرح اساسنامه و طرح اعلاميه پذيره نويسي) و تطبيق مندرجات آن ها با قانون اجازه انتشار اعلاميه پذيره نويسي را صادر خواهد نمود.(ماده 10 لايحه قانوني 1347).مرجع ثبت شركت ها تكليفي به تحقيق در مورد اطلاعات داده شده ندارد و در قبال دادن اطلاعات غير صحيح موسسان به پذيره نويسان مسئول نيست؛به همين دليل،قانونگذار در ماده 11 لايحه قانوني 1347 انتشار آگهي راجع به پذيره نويسي را بر عهده خود موسسان گذاشته است.به موجب ماده اخير:"اعلاميه پذيره نويسي بايد توسط موسسين در جرايد آگهي گرديده و نيز در بانكي كه تعهد سهام نزد آن صورت مي گيرد در معرض ديد علاقه مندان قرار داده شود".
آگهي پذيره نويسي به منزله پيشنهاد موسسان به عموم مبني بر تشكيل شركت سهامي است.پس از اين آگهي به دعوت موسسان،علاقه مندان به بانك مراجعه و ورقه هاي تعهد سهم را امضا و مبالغ مربوط به سهام را پرداخت مي كنند.

  • مبحث دوم:پذيره نويسي

پذيره نويسي سهم عبارت است از عمل حقوقي اي كه به موجب آن شخصي تعهد مي كند با تامين قسمتي از سرمايه شركت در حدود مبلغ آورده شده،در شركت سهامي عام،شريك شود.در اين مبحث شرايط پذيره نويسي صحيح را بررسي مي كنيم.
الف)تعداد پذيره نويسان
با توجه به اينكه شركت سهامي عام بايد هيات مديره اي متشكل از حداقل پنج نفر داشته باشد كه از ميان صاحبان سهام انتخاب مي شوند.(ماده 107 لايحه قانوني 1347)،تعداد پذيره نويسان بايد به حدي باشد كه كل شركا از پنج نفر كم تر نباشد.قانونگذار حداكثر شركا را معين نكرده است و ممكن است شركتي از هزاران شريك تشكيل شود.
تمام اشخاصي كه داراي اهليت هستند مي توانند در پذيره نويسي شركت كنند،چه از اشخاص حقيقي باشند و چه از اشخاص حقوقي،مع ذلك اشخاص حقوقي در حدود هدف و اساسنامه خود مجاز به اين امر هستند.از آن جا كه پذيره نويسي عمل تجاري تلقي نمي شود،لازم نيست اشخاص حق تجارت داشته باشند تا بتوانند پذيره نويسي كنند.
ب)شرايط پذيره نويسي
1-طرح اعلاميه پذيره نويسي
پذيره نويسي مستلزم تهيه طرحي از طرف موسسان است كه بايد به امضاي همه آن ها رسيده باشد و در تهران به اداره ثبت شركت ها و در شهرستان ها به اداره ثبت شركت ها و در نقاطي كه اداره ثبت شركت ها وجود ندارد به اداره ثبت اسناد و املاك محل تسليم شود.(ماده 6 لايحه قانوني 1347)
طرح اعلاميه مزبور بايد شامل نكات ذيل باشد:
نام شركت؛موضوع شركت و نوع فعاليت هايي كه شركت به منظور آن تشكيل مي شود؛مركز اصلي شركت و شعب آن؛در صورتي كه تاسيس شعبه مورد نظر باشد؛مدت شركت؛هويت كامل و اقامتگاه و شغل موسسين.در صورتي كه تمام يا بعضي از موسسين در امور مربوط به موضوع شركت يا امور مشابه با آن سوابق يا اطلاعات يا تجاري داشته باشند؛ذكر آن به اختصار؛مبلغ سرمايه شركت و تعيين مقدار نقد و غير نقد آن به تفكيك و تعداد و نوع سهام.در مورد سرمايه غير نقد شركت تعيين مقدار و مشخصات و اوصاف و ارزش آن به نحوي كه بتوان از كم و كيف سرمايه غيرنقدي اطلاع حاصل نمود،در صورتي كه موسسين مزايايي براي خود در نظر گرفته اند تعيين چگونگي و موجبات آن مزايا به تفصيل؛تعيين مقداري از سرمايه كه موسسين تعهد كرده و مبلغي كه پرداخت كرده اند؛ذكر هزينه هايي كه موسسين نا آن موقع جهت تدارك مقدمات تشكيل شركت و مطالعاتي كه انجام گرفته است پرداخت كرده اند و برآورد هزينه هاي لازم تا شروع فعاليت هاي شركت؛در صورتي كه انجام موضوع شركت قانوناَ مستلزم موافقت مراجع خاصي باشد ذكر مشخصات اجازه نامه يا موافقت اصولي آن مراجع؛ذكر حداقل تعداد سهامي كه هنگام پذيره نويسي مقداَ پرداخت گردد؛ذكر شماره و مشخصات حساب بانكي كه مبلغ نقدي سهام مورد تعهد بايد به آن حساب پرداخت شود و تعيين مهلتي كه طي آن اشخاص ذي علاقه مي توانند براي پذيره نويسي و پرداخت مبلغ نقدي به بانك مراجعه كنند؛تصريح به اينكه اظهارنامه موسسين به انضمام طرح اساسنامه براي مراجعه علاقه مندان به مرجع ثبت شركت ها تسليم شده است؛ذكر نام روزنامه كثيرالانتشاري كه هر گونه دعوت و اطلاعيه بعدي تا تشكيل مجمع عمومي موسس منحصراَ در آن منتشر خواهد شد؛تخصيص سهام به پذيره نويسان.(ماده 9 لايحه قانوني 1347)
قانونگذار بررسي صحت اطلاعات مزبور را بر عهده هيچ مرجع رسمي نگذاشته است.به موجب ماده 10 لايحه قانوني 1347 تنها وظيفه مرجع ثبت شركت ها در مورد اعلاميه پذيره نويسي اين است كه آن را مطالعه كند و با مندرجات قانون تطبيق دهد؛به عبارت ديگر مرجع ثبت شركت ها فقط كافي است اطمينان يابد كه موارد پانزده گانه مندرج در ماده 9 اين لايحه در اعلاميه ذكر شده است و تكليفي ندارد كه مطابقت اين اطلاعات را با واقعيت تاييد كند.
«اعلاميه پذيره نويسي بايد توسط موسسين در جرايد آگهي شود و نيز در بانكي كه تعهد سهام نزد آن صورت مي گيرد در معرض ديد علاقه مندان قرار داده شود»(ماده 11 لايحه قانوني 1347).انتشار اعلاميه پذيره نويسي موكول به اجازه مرجع ثبت شركت ها است.(ماده 10 لايحه قانوني 1347)
2-ورقه تعهد سهم
تعهد پذيره نويسي با امضاي نوشته اي تحقق پيدا مي كند كه در قانون ايران از آن به " ورقه تعهد سهم " تعبير مي شود.ورقه تعهد سهام بايد مشتمل بر نكات ذيل باشد:
نام و موضوع و مركز اصلي و مدت شركت،سرمايه شركت،شماره و تاريخ اجازه انتشار اعلاميه پذيره نويسي و مرجع صدور آن،تعداد سهامي كه مورد تعهد واقع شود و مبلغ اسمي آن و همچنين مبلغي كه از آن بابت نقداَ در موقع پذيره نويسي بايد پرداخت شود،نام بانك و شماره حسابي كه مبلغ لازم توسط پذيره نويسان بايد به آن حساب پرداخت شود،هويت و نشاني كامل پذيره نويس،قيد اينكه پذيره نويس متعهد است مبلغ پرداخت نشده سهام مورد تعهد را طبق مقررات اساسنامه شركت پرداخت نمايد.
به موجب ماده 14 لايحه قانوني 1347:"ورقه تعهد سهم در دو نسخه تنظيم و با قيد تاريخ به امضاي پذيره نويس يا قائم مقام قانوني او رسيده،نسخه اول نزد بانك نگهداري و نسخه دوم با قيد رسيد وجه و مهر و امضاي بانك به پذيره نويس تسليم مي شود".در تبصره اين ماده مقرر شده است:" در صورتي كه ورقه تعهد سهم را شخصي براي ديگري امضا كند،هويت و نشاني كامل و سمت امضا كننده قيد و مدرك سمت او اخذ و ضميمه خواهد شد".
3-قطعيت پذيره نويسي
امضاي ورقه تعهد سهم و تسليم آن از جانب پذيره نويس به بانك به منزله پايان عمل پذيره نويسي است.از اين زمان پذيره نويس نمي تواند به تعهد خود به موجب ورقه عمل نكند.قبولي پذيره نويسي از جانب موسسان لازم نيست و در واقع،پذيره نويسي به منزله قبول ايجاد موسسان به پذيره نويسي است،مشروط بر اينكه پذيره نويسي در مهلت معين شده در اعلاميه پذيره نويسي صورت گرفته باشد.ماده 15 لايحه قانوني 1347 مقرر كرده است:"امضاي ورقه تعهد سهم به خودي خود مستلزم قبول اساسنامه شركت و تصميمات مجامع عمومي صاحبان سهام مي باشد".منظور قانونگذار اين است كه امضا و طبعاَ تسليم ورقه تعهد سهم به منزله پيوستن به شركت است.
4-ميزان پذيره نويسي
تشكيل شركت سهامي عام به اين است كه «...تمام سرمايه شركت صحيحاَ تعهد گرديده و اقلاَ 35 درصد آن پرداخت شده باشد...»(ماده 16 لايحه قانوني 1347)
البته پذيره نويسي بايد به طور واقعي انجام شود نه صوري،در غير اين صورت معتبر نخواهد بود.موسسان بايد تعهد صحيح و كامل سرمايه از طرف پذيره نويسان و موسسان را احراز كنند.قانونگذار در ماده 16 لايحه قانوني 1347 ضمن بيان اين قاعده مقرر كرده است كه اين احراز بايد قبل از تشكيل مجمع عمومي موسس صورت گيرد.

  • مبحث سوم:تشكيل سرمايه و تخصيص سهام

تشكيل شركت سهامي عام مستلزم جمع شدن سرمايه تعيين شده در طرح اساسنامه است.پس از اينكه سرمايه شركت تعهد شد و 35 درصد آن به صورت نقد پرداخت گرديد،تعداد سهام هر كدام از تعهد كنندگان تعيين و اعلام مي شود.رژيم حقوقي تامين سرمايه و تخصيص سهام به شركا موضوعاتي است كه در اين مبحث به طور مختصر پرداخته خواهد شد.
الف)ميزان سرمايه
براي تشكيل شركت سهامي،شركا(موسسان و پذيره نويسان) بايد تمام سرمايه شركت را تعهد و حداقل 35 درصد آن را به صورت نقد پرداخت كنند.حداقل سرمايه براي تشكيل شركت سهامي عام 5 ميليون ريال است(ماده 5 لايحه قانوني 1347)
سرمايه شركت ممكن است از آورده هاي نقدي و يا غير نقدي تشكيل شود.رژيم حقوقي هر كدام از اين دو نوع آورده متفاوت است.
1-آورده نقدي.دست كم 35% از مبلغي كه شركا(موسسان و پذيره نويسان) تعهد كرده اند بايد به صورت وجه نقد باشد.(ماده 6 لايحه قانوني 1347)اين مبلغ به حسابي كه به نام شركت در شرف تاسيس است در يكي از بانك ها واريز مي شود.
2-اورده غير نقدي.مي توان گفت سرمايه شركت ممكن است از هر چيزي،مال مادي يا غير مادي تشكيل شود.آورده غير مادي بايد تقويم و تسليم شود.
ب)تخصيص سهام
همان طور كه گفتيم،شركت سهامي شركتي است كه سرمايه آن به سهام تقسيم مي شود (ماده يك لايحه قانوني 1347).در قبال آورده هر كدام از موسسان و پذيره نويسان،به تعداد لازم سهم اختصاص داده مي شود.تعيين تعداد سهام بر عهده موسسان است كه بايد پيش از دعوت و تشكيل مجمع عمومي موسس صورت گيرد.
ارزش اسمي هر سهم كه در طرح اساسنامه قيد شده است هر مبلغي مي تواند باشد،ولي طبق ماده 29 لايحه قانوني 1347:" ...مبلغ اسمي هر سهم نبايد از 10 هزار ريال بيشتر باشد".تعيين تعداد سهام در صورتمجلسي كه به امضاي موسسان مي رسد قيد و به مجمع عمومي موسس گزارش خواهد شد."گزارش موسسين بايد حداقل پنج روز قبل از تشكيل مجمع عمومي موسس در محلي كه در آگهي دعوت مجمع تعيين شده است براي مراجعه پذيره نويسان سهام آماده باشد"(تبصره ماده 74 لايحه قانوني 1347).
مبحث چهارم:تشريفات نهايي تشكيل شركت
شركت سهامي از زماني ايجاد مي شود كه شخصيت حقوقي پيدا كند و تحصيل شخصيت حقوقي مستلزم اين است كه مجمع عمومي موسس بر اساس مقررات قانوني به طور صحيح تشكيل شود و در حدود صلاحيت هايي كه به آن محول شده عمل كند.طرز تشكيل مجمع عمومي موسس و صلاحيت هاي آن موضوع اين گفتار است در دو قسمت آن را بررسي مي كنيم.
الف)تشكيل مجمع عمومي موسس
مجمع عمومي موسس،مانند هر مجمع عمومي،از اجتماع صاحبان سهام تشكيل مي شود.به موجب تبصره ماده 75 لايحه قانوني 1347:" در مجمع عمومي موسس كليه موسسين و پذيره نويسان حق حضور دارند..."در اين جا به ترتيب،زمان و شكل دعوت از مجمع،تركيب مجمع و نحوه تصميم گيري اعضاي شركت كننده در مجمع را بررسي مي كنيم.
1-زمان و شكل دعوت از مجمع
موسسان،پس از انجام تشريفات مندرج در ماده 16 لايحه قانوني 1347،مجمع عمومي موسس را دعوت خواهند كرد.به موجب ماده مزبور"«پس از گذشتن مهلتي كه براي پذيره نويسي معين شده است و يا در صورتي كه مدت تمديد شده باشد بعد از انقضاي مدت تمديد شده،موسسين حداكثر تا يك ماه به تعهدات پذيره نويسان رسيدگي و پس از احراز اينكه تمام سرمايه شركت صحيحاَ تعهد گرديده و اقلاَ 35% آن پرداخت شده است،تعداد سهام هر يك از تعهد كنندگان را تعيين و اعلام و مجمع عمومي موسس را دعوت خواهند نمود».بنابراين،دعوت از مجمع عمومي موسس پس از انجام اقداماتي كه اين ماده بر عهده موسسان گذاشته است صورت مي گيرد.موسسان بايد دقت كنند كه تمام سرمايه شركت تعهد و مبالغ لازم قبل از تشكيل مجمع عمومي موسس در محلي كه در آگهي دعوت مجمع تعيين شده است براي مراجعه پذيره نويسان سهام آماده باشد.(تبصره ماده 74 لايحه قانوني 1347)
دعوت از مجمع بايد از طريق روزنامه هاي كثيرالانتشار صورت گيرد.اين روزنامه همان روزنامه اي است كه نام آن در طرح اعلاميه پذيره نويسي ذكر شده است.(بند 14 ماده 9 لايحه قانوني 1347).
2-تركيب مجمع
در مجمع عمومي موسس همه موسسان و پذيره نويسان حق حضور دارند،چه موضوع جلسه مجمع تشكيل شركت است.قانونگذار اين نكته را با وجود بديهي بودن در تبصره ماده 75 لايحه قانوني 1347 بصراحت بيان كرده است تا بر جنبه امري بودن قاعده تاكيد كند.همچنين در اين تبصره آمده است كه هر سهم داراي يك راي خواهد بود.
3-طريق تصميم گيري
تصميم گيري در مجمع عمومي موسس از طريق دادن راي صورت مي گيرد.ماده 72 لايحه قانوني 1347 پيش بيني كرده است"...مقررات مربوط به حضور عده لازم براي تشكيل مجمع عمومي (در همه مجامع) و آراي لازم جهت اتخاذ تصميمات در اساسنامه مشخص خواهد شد،مگر در مواردي كه به موجب قانون تكليف خاص براي آن مقرر شده باشد".
مجمع عمومي موسس توسط هيات رئيسه اي مركب از يك رئيس و يك منشي و دو ناظر اداره مي شود.رئيس مجمع از بين سهامداران حاضر در جلسه به اكثريت نسبي انتخاب خواهد شد.ناظران نيز از بين صاحبان سهام انتخاب خواهند شد،ولي منشي جلسه ممكن است صاحب سهم نباشد.(ماده 101 لايحه قانوني 1347).هر گاه در مجمع اخير در مورد تمام موضوعات مندرج در دستور مجمع تصميم گيري نشود،هيات رييسه مجمع با تصويب مجمع مي تواند تحت شرايط مندرج در ماده 104 لايحه قانوني 1347 اعلام تنفس كند.
" از مذاكرات و تصميمات مجمع عمومي صورتجلسه اي توسط منشي ترتيب داده مي شود كه به امضاي هيات رئيسه رسيده و يك نسخه از آن در مركز شركت نگهداري خواهد شد"(ماده 105 لايحه قانوني 1347)
ب)صلاحيت هاي مجمع عمومي موسس
1-تصويب گزارش موسسان
گفتيم كه موسسان بايد گزارش اقدامات خود را به مجمع عمومي موسس تقديم كنند.يكي از وظايف مجمع عمومي رسيدگي به گزارش موسسان و تصويب آن است.تصويب اين گزارش به منزله قبول صحت تشكيل شركت خواهد بود.
2-تصويب ارزيابي آورده هاي غير نقدي
مقررات ويژه تصويب ارزيابي آورده هاي غيرنقدي موسسان هنگام راي گيري در مورد اين آورده ها اعمال مي شود،از جمله اينكه دارندگان  آورده غيرنقد در موقعي كه تقويم آورده غيرنقدي كه تعهد كرده اند موضوع راي است حق راي ندارند و آن قسمت از سرمايه غيرنقد كه موضوع مذاكره و راي است از حيث حد نصاب جزء سرمايه شركت محسوب نمي شود.(قسمت اخير ماده 77 لايحه قانوني 1347).
3-تصويب مزاياي خاص
هر گاه براي بعضي از موسسان مزاياي خاصي پيش بيني شده باشد،اين مزايا بايد در مجمع عمومي موسس به تصويب برسد.نحوه رسيدگي به اين مزايا و راي گيري در مورد آن ها مانند قواعدي است كه در مورد ارزيابي و آورده هاي غير نقد بيان شد.مزاياي خاص با توجه به وضعيت شخصي كه مزيت به او اعطا مي شود ارزيابي و تصويب مي شود.توجيه اين مزايا بايد به ضميمه گزارش موسسان به مجمع عمومي موسس تسليم شده باشد.
4-تصويب اساسنامه
شركت سهامي براساس اساسنامه تشكيل مي شود.بنابراين،مجمع موسس اختيار و تكليف تصويب آن را دارد.قانونگذار تكليف نكرده است كه اساسنامه بايد به صورت رسمي تنظيم شود،از اين رو ممكن است رسمي يا غيررسمي باشد،اما در عمل هميشه به صورت غير رسمي است.
به موجب ماده 8 لايحه قانوني،طرح اساسنامه مي بايست با قيد تاريخ به امضاء موسسين رسيده و با ملحوظ داشتن سهامي عام مشتمل بر مطالب ذيل باشد:
نام شركت؛موضوع شركت به طور صريح و منجز؛مدت شركت؛مركز اصلي شركت و محل شعب آن،اگر تاسيس شعبه مورد نظر باشد؛مبلغ سرمايه شركت و تعيين مقدار نقد و غير نقد آن به تفكيك؛تعداد سهام بي نام و بانام و مبلغ اسمي آن ها و در صورتي كه ايجاد سهام ممتاز مورد نظر باشد،تعيين تعداد و خصوصيات و امتيازات اين گونه سهام؛تعيين مبلغ پرداخت شده هر سهم و نحوه مطالبه بقيه مبلغ اسمي هر سهم و مدتي كه ظرف آن بايد مطالبه شود،كه به هر حال از پنج سال متجاوز نخواهد بود؛نحوه انتقال سهام با نام؛طريقه تبديل سهام با نام به سهام بي نام و بالعكس؛در صورت پيش بيني اين امكان صدور اوراق قرضه،ذكر شرايط و ترتيب آن؛شرايط و ترتيب افزايش و كاهش سرمايه؛مواقع و ترتيب دعوت مجامع عمومي؛مقررات راجع به حد نصاب لازم جهت تشكيل مجامع عمومي و ترتيب اداره آن ها؛طريقه شور و اخذ راي و اكثريت لازم براي معتبر بودن تصميمات مجامع عمومي؛تعداد مديران و طرز انتخاب و مدت ماموريت آن ها و نحوه تعيين جانشين براي مديران كه فوت يا استعفاء مي كنند يا محجور يا معزول و يا به جهات قانوني ممنوع مي گردند؛تعيين وظايف و حدود اختيارات مديران؛تعداد سهام تضميني كه مديران بايد به صندوق شركت بسپارند؛تعداد بازرسان و نحوه انتخاب و مدت ماموريت آن ها؛تعيين آغاز و پايان سال مالي شركت و موعد تنظيم ترازنامه و حساب سود و زيان و تسليم آن به بازرسان و به مجمع عمومي سالانه؛نحوه انحلال اختياري شركت و ترتيب تصفيه امور آن؛نحوه تغيير اساسنامه
تنظيم طرح هاي اساسنامه در عمل به گونه اي است كه تمام مواد مندرج در قانون را در برگيرد و بنابراين بسيار طولاني است،در حالي كه به جز قيد موارد مندرج در ماده 8 اين لايحه،ذكر ديگر موارد ذكر شده در كل لايحه ضرورت ندارد،چه ذكر جزييات موجب مي شود نكات مهم اساسنامه به چشم نيايد.
5-تعيين مديران و بازرسان
اولين مديران و بازرس يا بازرسان شركت را مجمع عمومي موسس انتخاب مي كند.(ماده 17 و بند 3 ماده 74 لايحه قانوني 1347)
مديران و بازرسان انتخاب شده بايد به طور كتبي قبول سمت نمايند.(قسمت اخير ماده 17 لايحه قانوني 1347).هر گاه مديران و بازرسان در جلسه حاضر باشند،صورتمجلس را امضا مي كنند و هر گاه حاضر نباشند،قبول سمت كتبي از طرف آنان به طريق ديگري صورت مي گيرد.
6-تعيين روزنامه كثيرالانتشار
به موجب تبصره ماده 17 (الحاقي 22/11/1353) لايحه قانوني 1347:" هر گونه دعوت و اطلاعيه براي صاحبان سهام تا تشكيل مجمع عمومي سالانه بايد در دو روزنامه كثيرالانتشار منتشر شود.يكي از اين دو روزنامه به وسيله مجمع عمومي موسس و روزنامه ديگر از طرف وزارت ارشاد اسلامي تعيين مي شود".تعيين روزنامه به وسيله مجمع عمومي عادي از شرايط لازم براي تشكيل شركت محسوب نمي شود و شركت از زماني تشكيل مي شود كه شرايط مندرج در ماده 17 لايحه قانوني 1347 تحق پيدا كرده باشد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۸ فروردين ۱۴۰۳ساعت: ۱۱:۳۵:۴۷ توسط:fatemeh موضوع:

شرايط تاسيس و ثبت شركت بيمه

  بيمه قراردادي است كه به موجب آن شركت بيمه ( بيمه گر ) تعهد مي كند در برابر مقدار پولي كه فرد يا شركت ديگري ( بيمه گذار ) به او پرداخت مي كند ، گرفتن كارت بازرگاني فوري زيان وارد شده به بيمه گذار را در پي رويدادي ناخواسته جبران كند.پولي را كه بيمه گذار به بيمه گر مي پردازد حق بيمه و آنچه را كه بيمه مي شود ، موضوع بيمه مي نامند.

  • انواع بيمه

1.بيمه اشياء : بيمه باربري ، بيمه آتش سوزي ، بيمه دزدي ، بيمه بدنه اتومبيل و ...
2.بيمه اشخاص: بيمه عمر ، بيمه از كار افتادگي ، بيمه بازنشستگي ، بيمه درماني ، بيمه حوادث و ...
3.بيمه مسئوليت : بيمه مسئوليت مدني دارندگان وسائط نقليه ، بيمه مسئوليت حرفه اي پزشكان

  • بيمه در ايران

در سال 1308 هجري قمري كه ناصرالدين شاه قاجار بر كشور حكومت مي كرد امتياز موسسه اي به نام اداره حمل و نقل و سازمان بيمه در سراسر ايران به فردي از اهالي روسيه به نام "لازارپوليا كوف" واگذار گرديد.بعداَ شركت هاي ديگر خارجي در ايران اقدام به تاسيس شركت بيمه كردند مانند شركت آليانس،يوركشاير،رويال و ... كه به دليل نبودن شركت بيمه ايراني بازرگانان و تجار و موسسات ناچاراَ براي خدمات بيمه اي مورد نياز خود به اين شركت ها مراجعه مي كردند.
در سال 1314 اولين شركت بيمه ايراني به نام شركت سهامي بيمه ايران با سرمايه 20 ميليون ريال تاسيس گرديد كه مورد استقبال مردم قرار گرفت.در 7 ارديبهشت 1316 اولين قانون بيمه مشتمل بر 36 ماده به تصويب رسيد كه هنوز هم معتبر است.در سال 1350 بيمه مركزي ايران تاسيس گرديد كه به موجب ماده يك قانون تشكيل خود،وظيفه تنظيم و تعميم و هدايت امر بيمه درايران و حمايت بيمه گزاران و صاحبان حقوق آن ها و همچنين اعمال نظارت به فعاليت هاي موسسات بيمه در ايران را عهده دار است.
بعد از پيروزي انقلاب اسلامي،كليه شركت هاي بيمه خصوصي در ايران ملي شدند و از سال 1367 انجام عمليات بيمه به موجب قانون اداره امور شركت هاي بيمه مصوب 13/9/1367 در انحصار چهار شركت بيمه يعني بيمه ايران،بيمه البرز،بيمه آسيا و بيمه دانا قرار گرفت.

  • فرانشيز

فرانشيز به مبلغي از خسارت گفته مي شود كه به عهده بيمه گذار قرار مي گيرد و بيمه گر تا آن مبلغ تعهدي ندارد.مثلاَ اگر فرانشيز بيمه خدمات درماني 20 درصد تعيين شود ، بيمه گزار بايد 20 درصد هزينه هاي درمان را شخصاَ پرداخت نمايد.يا اگر فرانشيز خسارت اتومبيلي 14000 تومان تعيين شود ، شركت بيمه تا مبلغ خسارت فوق مسئوليتي ندارد و اگر مبلغ خسارت بيشتر از اين رقم گردد، شركت بيمه مازاد مبلغ خسارت را تا فرانشيز خواهد پرداخت.

  • شرايط تاسيس شركت هاي خدمات بيمه اي

وفق ماده ي 7 آيين نامه  75، ثبت نمايندگي حقوقي و هر گونه تغييرات بعدي از جمله تغيير در مفاد اساسنامه ، ميزان سرمايه ، تركيب سهامداران ، مدير عامل و اعضاي هيات مديره  آن ، موكول به رعايت مقررات اين آيين نامه ، اعلام شركت بيمه طرف قرارداد و موافقت بيمه مركزي جمهوري اسلامي ايران خواهد بود.به موجب آيين نامه شرايط تاسيس شركت هاي خدمات بيمه اي عبارت است از:
1.تشكيل و ثبت در قالب شركت هاي سهامي خاص يا شركت تعاوني متعارف
2.تهيه اساسنامه طبق نمونه ابلاغي بيمه مركزي جمهوري اسلامي ايران
3.موضوع فعاليت نماينده حقوقي به طورانحصاري نمايندگي بيمه باشد.
4.تعداد اعضاي هيات مديره حداقل 3 نفر باشد.
5.داشتن حداقل يك ميليارد ريال سرمايه اوليه
6.ارائه گواهي نامه بانك حاكي از تاديه نقدي سرمايه ، حداقل به مقدار 50 درصد كل سرمايه نماينده حقوقي
7.ارائه صورت كامل اسامي سهامداران ، مديران و ميزان سهام هر يك از آن ها
8.ارائه گواهي عدم سوء پيشينه كيفري مطابق بند ث ماده 5 آيين نامه 75
9.مدير عامل و حداقل يك عضو بيمه اي هيات مديره بايد واجد شرايط مندرج در ماده 5 اين آيين نامه باشد.
10.ارائه صورت جلسات مجمع عمومي موسس و هيات مديره
11.ارائه اظهارنامه ثبت نمايندگي حقوقي و تاديه به نام آن
تبصره 1- سهامداران نمايندگي حقوقي بايد صرفاَ اشخاص حقيقي باشند و مكلفند مبلغ تعهدي سرمايه خود را حداكثر ظرف مدت 2 سال تاديه نمايند.
تبصره 2- مشاركت اشخاص حقوقي در سهام نمايندگي حقوقي بيمه ، پس از تاييد بيمه مركزي جمهوري اسلامي ايران و موسسات وابسته به آن ها ( اعم از رسمي ، پيماني ، قراردادي و ساعتي ) ، كارگزاران ( دلالان رسمي ) بيمه ، نمايندگان بيمه و ارزيابان خسارت بيمه اي و كاركنان هر يك از آن ها نمي توانند در نمايندگي حقوقي بيمه سمت و يا سهم داشته باشند.
ساير شرايط مربوط :
شخص حقيقي متقاضي اخذ پروانه نمايندگي بيمه واجد شرايط ذيل باشد:
الف) تابعيت دولت جمهوري اسلامي ايران
ب ) اعتقاد به اسلام با يكي ديگر از اديان رسمي كشور
پ)عدم اعتياد به مواد مخدر
ت)عدم حجر
ث) نداشتن سوء پيشينه كيفري و همچنين نداشتن سابقه محكوميت به جرايم نامبرده در ماده 64 قانون تاسيس بيمه مركزي ايران و بيمه گري
ج) داشتن گواهي پايان خدمت وظيفه عمومي يا معافيت دائم ( براي آقايان)
چ) داشتن حداقل مدرك كارشناسي در رشته بيمه ( و يا ساير رشته ها با گرايش بيمه ) بدون نياز به داشتن سابقه كار بيمه اي ، يا حداقل مدرك كارشناسي در رشته هاي مرتبط ( شامل اقتصاد ، امور مالي ، حسابداري ،آمار ، مديريت و حقوق ) با يك سال سابقه كار بيمه اي فني و تخصصي يا حداقل مدرك كارشناسي در ساير رشته ها با دو سال سابقه كار بيمه اي فني و تخصصي ، يا حداقل مدرك ديپلم با سه سال سابقه كار بيمه اي فني و تخصصي
تبصره 1-متقاضيان فاقد سابقه كار ، بايد دوره آموزشي مربوط را حداقل به مدت 120 ساعت طبق دستورالعمل ابلاغي بيمه مركزي جمهوري اسلامي ايران در شركت بيمه و با موسسات آموزشي مورد تاييد بيمه مركزي ج.ا.ايران گذرانده و گواهي نامه قبولي را ارايه نمايند.
تبصره 2-اعطاي پروانه نمايندگي به متقاضيان داراي مدرك تحصيلي ديپلم و يا فوق ديپلم منوط به موافقت كتبي مدير عامل شركت بيمه ذيربط خواهد بود.
ح) موفقيت در آزمون نمايندگي بيمه مركزي جمهوري اسلامي ايران
موفقيت در آزمون نمايندگي بيمه مركزي جمهوري اسلامي ايران
تبصره- بيمه مركزي مي تواند برگزاري آزمون نمايندگي بيمه را به شركت هاي بيمه يا موسسات آموزشي ذيصلاح يا پژوهشكده بيمه تفويض نمايد.
خ) گذراندن دوره كارآموزي به مدت 15 روز اداري در شركت بيمه مربوطه براي كليه متقاضيان نمايندگي بيمه.

  • چند نكته:

_نماينده حقوقي موظف است ترازنامه و حساب سود و زيان خود را طبق فرم نمونه اي كه بيمه مركزي جمهوري اسلامي ايران تهيه و به شركت هاي بيمه ابلاغ مي نمايد ، تنظيم كند و پس از تصويب در مجمع عمومي سهامداران خود ، نسخه اي از آن را براي بررسي و تاييد به شركت بيمه طرف قرارداد ارسال نمايد.( ماده 8 آيين نامه 75 )
_نماينده حقوقي موظف است در هر سال مالي حداقل 10 درصد از سود سالانه خود را تا سقف سرمايه به عنوان اندوخته سرمايه اي در حساب هاي خود منظور نمايد.( تبصره 2 ماده 8 آيين نامه )
_شركت بيمه مي تواند بر اساس ضوابط ابلاغي بيمه مركزي ج.ا.ايران به نمايندگي حقوقي خود اجازه تاسيس شعبه بدهد مشروط بر آنكه مسئول شعبه شرايط نماينده حقيقي باشد.( ماده 10)

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۷ فروردين ۱۴۰۳ساعت: ۰۱:۵۰:۳۰ توسط:fatemeh موضوع:

ثبت برند بين المللي

  • ثبت برند بين المللي

به طور كلي ثبت برندهاي تجاري را به ثبت برند در ايران و ثبت برند بين المللي ( مادريد ) تقسيم مي كنند.
به موجب سيستم مادريد، علامت با توجه به قوانين داخلي هر كشور مورد بررسي قرار مي گيرد و سپس وارد طريق بين المللي خود مي شود.ثبت شركتها ثبت بين المللي علائم تجاري ( سيستم مادريد ) در گام اول با ثبت ملي در اداره كشور مبداء صورت مي گيرد.اقدام به درخواست ثبت بين المللي علامت تجاري صرفاَ از طريق اداره مالكيت صنعتي امكان پذير است .بدين منظور مي بايست در مرحله ي اول، فرم اظهارنامه علامت تجاري كه شامل مواردي نظير مشخصات علامت، ليست كالا يا خدمات مرتبط طبق طبقه بندي علائم تجاري است را تكميل نمود.( در ادامه به ليست طبقه بندي علائم تجاري خواهيم پرداخت).
در واقع ثبت بين المللي مجموعه اي از ثبت هاي ملي طبق مقررات داخلي هر كشور تعيين شده مي باشد.به طوري كه اداره مبدا از انجام طبقه بندي كالاها و خدمات و انتشار علائم در روزنامه رسمي كشور متبوع خويش بي نياز است.از سويي ديگر،متقاضي با تسليم يك اظهارنامه بين المللي از طريق اداره مالكيت صنعتي به وايپو مي تواند در صورت تمايل در 85 كشور عضو موافقتنامه و پروتكل مادريد يا تعدادي از آن ها بسته به انتخاب خود حمايت از علامت تجاري خود را درخواست و كسب نمايد.
بنابراين، مزيت استفاده از آن در ساده ، ارزان و موثر بودن آن مي باشد يعني تنها بوسيله يك تقاضانامه بين المللي واحد به يك زبان ( فرانسه ، انگليسي يا اسپانيولي ) و پرداخت يك تعرفه به فرانك سوئيس، تحصيل و تامين حمايت از علامت تجاري يا خدماتي در كشورهاي تعيين شده در فرم درخواست ميسر مي گردد.
هزينه ثبت بين المللي بعد از تسليم اظهارنامه به اداره مالكيت صنعتي بر مبناي تعداد طبقات و كشورهاي مورد تقاضا به فرانك سوئيس به حساب  WIPOقابل پرداخت ميباشد.

  • مدارك لازم جهت ثبت بين المللي نام و علامت تجاري عبارت است از:

1-ارائه نامه درخواست جهت ثبت بين المللي علامت خطاب به اداره ثبت علايم تجاري با درج اسامي كشورهاي مورد نظر
2-ارائه معرفي نامه بر روي سربرگ شركت همراه با امضاي مديران و دارندگان حق امضا و با مهر شركت براي اشخاص حقوقي و در صورت مراجعه وكيل رسمي ارائه وكالت نامه دادگستري
3-ارائه كپي مصدق شناسنامه و كارت ملي مديران و دارندگان حق امضاي شركت و روزنامه تاسيس و آخرين تغييرات شركت براي اشخاص حقوقي و ارائه كپي مصدق شناسنامه و كارت ملي براي اشخاص حقيقي و در صورت مراجعه به وكيل رسمي ارائه وكالت نامه دادگستري
4-ارائه اصل گواهي ثبت علامت تجاري در ايران جهت رويت و كپي آن جهت رويت و كپي آن جهت ضبط در پرونده يا ارائه كپي مصدق گواهي ثبت علامت تجاري
5-تكميل فرم مخصوص لاتين
6-ارائه برگ محاسبه هزينه ها
7-رسيد مربوط به پرداخت هزينه بررسي اظهارنامه بين المللي

  • ليست طبقه بندي علائم تجاري

طبقه ١ - مواد شيميائي مورد استفاده در صنايع ، علوم عكاسي و همچنين كشاورزي ، باغباني و جنگلباني ؛ رزين هاي مصنوعي پردازش نشده ، پلاستيكهاي پردازش نشده ؛ كودهاي گياهي ؛ تركيبات اطفاء حريق ؛ مواد آبكاري و جوشكاري فلزات؛ مواد شيميائي براي نگهداري مواد غذائي ؛ مواد دباغي ؛  چسب هاي صنعتي .

طبقه ٢- رنگ روغن ؛ جلا ؛ لاك ؛ مواد ضد زنگ زدگي و جلوگيري كننده از فاسد شدن چوب ؛ مواد رنگي؛ مواد تثبيت رنگ ؛ رزين يا صمغ هاي خام طبيعي ؛ فلزات به صورت پودر يا ورق براي نقاشان ساختمان ؛ چاپگرها و هنرمندان.

طبقه ٣- تركيبات سفيد كننده و ساير مواد مخصوص شستشوي لباس ؛ مواد مخصوص تميزكردن، براق كردن، لكه گيري و سائيدن ؛ صابون ، عطريات ، روغن هاي اسانس ، مواد آرايشي ؛ لوسيونهاي مو ؛ گرد و خميردندان .

طبقه٤- روغن ها و گريس هاي صنعتي؛ روان كننده ها ؛ تركيبات گردگيري ، مرطوب كردن و جذب رطوبت ؛ انواع سوخت ( شامل سوخت موتور) و موادروشنائي، انواع شمع و فتيله چراغ.

طبقه ٥- مواد داروئي و بيطاري ؛ مواد بهداشتي براي مصارف پزشكي ؛  مواد رژيمي براي مصارف پزشكي ، غذاي كودكان  ؛ انواع گچ شكسته بندي ، لوازم زخم بندي ؛ مواد پركردن دندان ، موم دندان سازي ؛  ضدعفوني كننده ها ؛ مواد نابودكننده حشرات موذي ؛  قارچ كش ، مواد دفع نباتات هرزه .

طبقه ٦- فلزات عادي و آلياژهاي آنها ؛ مواد ساختماني فلزي ؛ ساختمانهاي فلزي قابل حمل ؛ مواد فلزي خطوط مجراهاي فلزي گاوصندوق اجناس ساخته شده از فلزات عادي كه در طبقات ديگر ذكر نشده اند؛ سنگهاي معدني فلزات

طبقه ٧- انواع ماشين و ماشين هاي افزار ؛ انواع موتور ( استثناء موتور وسائط نقليه زميني) ؛ قفل وبست و حلقه هاي اتصال قطعات ماشين ها و قطعات انتقال قوه ( به غير از اتصالات و اجزائ انتقال قوه وسائط نقليه زميني) ؛ لوازم و ابزاركشاورزي ( به استثناي ابزارهاي دستي ) ؛ ماشين جوجه كشي .

طبقه ٨- انواع ابزار ولوازم دستي ( كه با دست كارمي كنند) ؛ سرويس كارد و قاشق و چنگال ، سلاح كمري، تيغ.

طبقه ٩- اسباب و آلات علمي،  دريانوردي، مساحي، عكاسي، سينمايي، بصري، وزن كردن، اندازه گيري، علامت دادن، كنترل ومراقبت (نظارت)، نجات و آموزش ؛ اسباب و لوازم هدايت ، قطع و وصل ، تبديل ، ذخيره سازي، تنظيم يا كنترل جريان برق،  آلات واسباب ضبط ، ماشين هاي فروش خودكار ومكانيسم دستگاه هايي كه با سكه كار مي كنند ،صندوق هاي ثبت مبلغ دريافتي،  ماشين هاي حساب ، تجهيزات داده پردازي و رايانه اي؛ دستگاه آتش نشاني .

طبقه ١٠- آلات وابزار جراحي،  پزشكي، دندانسازي وبيطاري، اندام هاي مصنوعي، دندان و چشم مصنوعي؛ اقلام ارتوپدي؛ مواد بخيه زني

طبقه ١١- دستگاه هاي روشنائي، حرارتي، مولد بخار، طبخ ، خنك كردن ، تهويه، تامين آب بهداشتي

طبقه ١٢- وسايط نقليه ، دستگاه هاي حمل و نقل زميني ، دريائي و هوائي .

طبقه ١٣- اسلحه گرم ؛ مهمات و انواع پرتابه ( از قبيل موشك، خمپاره و غيره) ؛ مواد منفجره؛ مواد وسايل آتش بازي
طبقه ١٤- فلزات گرانبها وآلياژهاي آنها و كالاهائي كه با فلزات گرانبها ساخته شده يا با آنها روكش شده اند ودرساير طبقات ذكر نشده اند؛ جواهرات ، سنگ هاي گرانبها ؛ اسباب و لوازم ساعت سازي و زمان سنجي .

طبقه ١٥- آلات موسيقي .

طبقه ١٦- كاغذ مقوا و كالاهاي ساخته شده ازآن ها كه در طبقات ديگر ذكر نشده اند ؛ مطاب چاپ شده ، مواد صحافي، عكس؛ نوشت افزار ؛ چسب براي مصارف تحريري يا خانگي؛ لوازم نقاشي؛ قلم مو نقاشي؛ ماشين تحرير و لوازم ملزومات دفتري ( به استثناي مبلمان) مواد آموزشي و تدريس ( به استثناي دستگاه ها)؛ موادپلاستيكي براي بسته بندي ( كه در سايرطبقات ذكر نشده اند) ؛حروف و كليشه چاپ.

طبقه ١٧- لاستيك ، كائوچو ، صمغ، آزبست ( پنبه نسوز) ، ميكا ( سنگ طلق) و كالاهاي ساخته شده از اين مواد كه در طبقات ديگر ذكر نشده اند ؛ پلاستيك داراي شكل و قالب خاص براي استفاده در توليد ساير كالاها ؛ مواد بسته بندي،  در پوش گذاري،  انسداد و عايق بندي ؛ لوله هاي قابل ارتجاع غير فلزي .

طبقه ١٨- چرم و چرم مصنوعي و كالاهاي ساخته شده از آنها كه در طبقات ديگر ذكر نشده اند؛ پوست حيوانات ؛ چمدان ؛ كيسه و كيف هاي مسافرتي؛ چتر، چترآفتابگير و عصا ؛ شلاق ؛ يراق و زين و برگ.

طبقه ١٩- مواد و مصالح ساختماني ( غير فلزي) ؛ لوله هاي غير فلزي سخت و غير قابل انعطاف براي استفاده درساختمان ؛ آسفالت ؛ قيرو قطران ؛ ساختمانهاي متحرك غير فلزي، بناهاي يادبود غير فلزي .

طبقه ٢٠- مبلمان و اثاثيه ، آئينه ، قاب عكس ؛ كالاهاي ساخته شده از چوب ، چوب پنبه ،ني ،حصير ، شاخ ، استخوان، عاج، استخوان آرواره نهنگ ، صدف ،كهربا ،صدف مرواريد، كف دريا وبدل كليه اين مواد يا ساخته شده از پلاستيك ( كه در ساير طبقات ذكر نشده اند).

طبقه ٢١- ظروف خانگي يا لوازم آشپزخانه ( كه از فلزات قيمتي ساخت يا روكش نشده اند)؛ شانه وابر و اسفنج ؛ انواع برس و قلم مو ( به استثناي قلم موهاي نقاشي ) ؛ مواد ساخت برس ؛ لوازم نظافت و تميزكاري؛ سيم ظرف شويي؛ شيشه كارشده يا نيمه كارشده ( به استثناي شيشه مورد استفاده در ساختمان ها) شيشه آلات ، اشياء ساخته شده از چيني و سفال كه در طبقات ديگر ذكر نشده اند.

طبقه ٢٢- طناب ، ريسمان ، تور ، چادر،  سايبان ، برزنت ( تارپولين ) ، بادبان وشراع ، كيسه و گوني كه در طبقات ديگر ذكر نشده است؛ مواد لايي و لايه گذاري و پوشال) به استثنائ لاستيك و پلاستيك ) ؛ مواد خام ليفي براي نساجي.

طبقه ٢٣- انواع نخ ورشته براي مصارف پارچه بافي و نساجي .

طبقه ٢٤- محصولات نساجي و پارچه اي كه درطبقات ديگر ذكر نشده اند؛ انواع روتختي و روميزي

طبقه ٢٥- انواع لباس و پوشاك ، پاپوش و پوشش سر.

طبقه ٢٦- انواع توري و قلاب دوزي روبان ، بند (نوار) حاشيه وقيطان ؛ دكمه قزن قفلي، سنجاق و سوزن ته گرد ؛ گل هاي مصنوعي .

طبقه ٢٧- انواع فرش ، قاليچه ، حصير وزيرانداز، لينويوم و ساير كف پوش ها، آويزهاي ديواري ( غير پارچه اي).

طبقه ٢٨- انواع بازي و اسباب بازي؛ لوازم ورزشي و ژيمناستيك كه در طبقات ديگرذكر نشده اند ؛ تزئينات درخت كريسمس.

طبقه ٢٩- گوشت ،گوشت ماهي، گوشت طيور وشكار، عصاره گوشت؛ سبزيجات وميوه جات به صورت كنسرو ،خشك شده و پخته شده، انواع ژله، مربا وكمپوت ،تخم مرغ ،شير و محصولات لبني، روغن ها و چربي هاي خوراكي.
طبقه ٣٠ – قهوه ،چاي، كاكائو، شكر، برنج ، نشاسته كاسار يا مانيوك ( تاپيوكا)، نشاسته نخل خرما) ساگو)، بدل قهوه ،آرد و فراورده هاي تهيه شده از غلات ،نان ،نان شيريني، شريني جات شيريني يخي؛ عسل ، ملاس يا شيره قند، مايه خمير، گرد مخصوص شيريني پزي يا پخت نان؛ نمك خردل ؛ سركه؛ انواع سس ( چاشني ) ادويه جات ، يخ .

طبقه ٣١- محصولات كشاورزي، باغداري و جنگلباني و دانه هايي كه در طبقات ديگر ذكر نشده اند ؛حيوانات زنده ؛ ميوه و سبزيجات تازه؛ بذر ؛ گياهان وگل هاي طبيعي؛ غذاي حيوانات ؛ مالت ( جو سبز خشك شده ).

طبقه٣٢- ماء الشعير؛ آب هاي معدني و گازدار و ساير نوشيدني هاي غير الكلي؛ آب ميوه وشربتهاي ميوه اي؛ شربت و تركيبات مخصوص ساخت نوشابه.

طبقه ٣٣-.........................

طبقه ٣٤- تنباكو،  لوازم تدخين ؛ كبريت .

طبقه ٣٥- تبليغات ؛ مديريت تجاري؛ امور اداري تجارت ؛ كارهاي دفتري و اداري .

طبقه ٣٦- بيمه؛ امور مالي، امور پولي، امور مربوط به معاملات املاك و مستغلات .

طبقه ٣٧- ساختمان سازي، تعميرو بازسازي، خدمات نصب.

طبقه ٣٨- مخابرات از راه دور.

طبقه٣٩- حمل و نقل ، بسته بندي و نگهداري كالاها؛ تهيه مقدمات و ترتيب دادن مسافرت ها .

طبقه ٤٠- بهسازي و عمل آوري مواد.

طبقه ٤١- آموزش و پرورش ؛دوره هاي كارآموزي و تعليمي؛ تفريح و سرگرمي، فعاليت هاي ورزشي و فرهنگي .

طبقه ٤٢- خدمات عملي و فن آوري و تحقيق و پژوهش و طراحي در اين زمينه ؛خدمات تجزيه و تحيل و تحقيقات صنعتي؛ طراحي و توسعه نرم افزار و سخت افزار رايانه اي .

طبقه ٤٣- خدمات عرضه اغذيه و نوشابه ، تامين مسكن و محل اقامت موقت.

طبقه ٤٤- خدمات پزشكي ، خدمات بيطاري، مراقبت هاي بهداشتي و زيبائي براي انسانها يا حيوانات ، خدمات كشاورزي ، باغداري و جنگلداري .

طبقه ٤٥- خدمات شخصي يا اجتماعي كه توسط ديگران براي رفع نيازهاي افراد ارائه مي شوند ، خدمات امنيتي براي محافظت از افراد ،اموال و دارائيها ، خدمات حقوقي ...


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۶ فروردين ۱۴۰۳ساعت: ۰۱:۴۱:۵۷ توسط:fatemeh موضوع: